Trend analyse og candlesticks

I tidligere artikler omtalte vi candlesticks og trend analyse. Nu er tiden kommet til at kombinere de to redskaber og skabe en effektiv strategi, der sætter dig i stand til at lave forudsigelser af høj kvalitet om de fremtidige prisbevægelser for et aktiv.

Med denne type strategi kan du få succes som trader.

Sådan kombinerer du trend analyse og candlesticks

Som vi nævnte i vores seneste artikel, ser en trend således ud:

Trend lines in binary options

Hver bullish trend består af tre hovedpunkter: Startpunktet (punkt 1), toppene (punkt 2’ere) og bundene (punkt 3’ere). I en bearish trend skal tallene byttes om: 2 vil være bunden og 3 toppen.

Der er typisk flere trends, der på et givet tidspunkt udvikler sig i begge retninger. Som du kan se på billedet herover, er der en langsigtet trend (den lange røde linje), der omfatter et antal mindre trends (den korte røde linje og de hvide linjer, for eksempel). Faktisk er hver eneste bevægelse fra top til bund og vice versa en trend i sig selv (hvide linjer).

Prisbevægelsen fra punkt 3 til punkt 2 er normalt hurtigere og større end vendingen, hvilket gør den mere attraktiv at trade på. Ethvert signal, som en trader udleder af candlesticks vil f.eks. automatisk blive mere gyldigt og attraktivt at trade på, når det forekommer i retning af den fremherskende trend eller tæt på trend linjen.

Trend analyse og candlesticks i aktion

For bedre at forstå, hvordan du kan anvende denne viden til at få succes med en handel, så lad os kigge på dette nærbillede fra det ovenstående chart:

79 volkswagendaily zoom copy2

Lad os forestille os, at du er en trader, lidt efter prisen ramte punkt 2. Du ved, vi i øjeblikket er inde i en bullish trend, og at bevægelsen fra bund til top i en bullish trend er hurtig og lige. Så snart prisen begynder at bevæge sig sidelæns efter punkt 2, ved du, at dette er et første tegn på en mulig forestående vending.

I dette øjeblik kan du dog ikke være sikker, da det er stadig muligt, at prisen vil fortsætte sin stigning, efter den har fuldført sin sidelæns bevægelse. Du overvåger situationen for at finde en god trading-mulighed.

Endelig kommer denne mulighed ved de tre candlesticks, der er markeret med den hvide firkant. Som velfunderet trader vil du øjeblikkeligt genkende dette mønster som en Evening Star og vide, at det indikerer faldende priser. Trend linjen, du har tegnet, er stadig langt væk og indikerer, at der er masser af plads til vendingsbevægelsen. Du ved dog også, at prisen i en vending ikke bevæger sig helt så lige som i en bevægelse fra punkt 3 til punkt 2. Du beslutter derfor, at forudsigelsen kun er gyldig i én dag og ikke længere ud i fremtiden.

Du køber derfor en High eller Low option og forudsiger, et prisen på aktivet om 24 timer vil være lavere, end den er i dag.

Næste dag åbner aktien med et stort bearish gap. Efter en stille trading-dag lukker den endda under åbningsprisen. Du vinder din handel og indkasserer et udbytte på ca. 80%.

For at opsummere var de trin, vi gik igennem for at vinde handlen, følgende:

  1. Erkend hovedtrenden (bullish),
  2. Erkend den nuværende markedsfase (sidelæns bevægelse efter hurtigt stigende priser),
  3. Forstå, hvad der kan ske som det næste (begyndende vending eller fortsat opadgående bevægelse),
  4. Led efter et tegn, der indikerer, hvad der vil ske (candlestick analyse),
  5. Find tegnet (Evening Star),
  6. Lav forudsigelsen (faldende priser),
  7. Definér tidsrammen, som forudsigelsen er gyldig for (24 timer),
  8. Gennemfør handlen.

Med en strategi som denne burde du kunne vinde en god andel af dine handler.

Trend analyse og candlesticks
Giv din vurdering