Trading på runaway gaps

Runaway gaps er betydningsfulde begivenheder, der kan hjælpe dig med at investere med højt afkast eller høj gevinstfrekvens.

Hvad er et runaway gap?

Generelt opstår gaps på grund af prishop mellem to perioder. Et eller andet har skabt en pludselig stigning i efterspørgsel eller udbud, og en periode åbnede derfor betydeligt højere eller lavere, end den forudgående periode lukkede.

Afhængigt af hvilken begivenhed, der forårsagede prishoppet, kan et gap have vidt forskellige konsekvenser. Runaway gaps indikerer en accelererende trend. Runaway gaps findes typisk i den øvre del af en optrend eller den nedre del af en nedtrend.

Markedet var allerede på vej videre i en trends hovedretning, og alligevel lykkedes det at skabe et gap i trendretningen. Dette er et sikkert tegn på, at markedet ifølge de fleste tradere bevægede sig for langsomt.

De så, at markedet var på vej mod nye yderpunkter, og ønskede stadig at investere. Det er et stærkt tegn på, at markedsbevægelsen vil accelerere i trendens hovedretning.

Sådan finder du runaway gaps

Som trader skal du kunne kende forskel på et runaway gap og et breakaway gap, der indikerer dannelsen af en ny trend, og et exhaustion gap, der markerer afslutningen på den igangværende trend.

Hvis du tager fejl af gap-typerne, vil du næsten med sikkerhed miste din investering.

Øvre/nedre handelsinterval for trends

Pr. definition opstår runaway gaps, når der på et marked handles i det øvre/nedre handelsinterval for en trend. I en optrend vil der blive handlet i det øvre interval for trenden, og i en nedtrend handles der i trendens nedre interval.

For lettere og mere pålideligt af kunne finde disse områder, kan du anvende en teknisk indikator.

Mange tradere bruger oscillatorer som f.eks. Money Flow Index. Når disse oscillatorer er i overvurderede/undervurderede områder, kan du være næsten sikker på, at markedet i øjeblikket bevæger sig i det rette handelsinterval for et runaway gap.

Denne metode til at afdække markedssituationen med er særligt brugbar, hvis du planlægger at automatisere din trading-strategi eller din signalgenereringsproces.

Stor omsætning

Enhver bevægelse bliver mere signifikant, når den ledsages af stor omsætning. Denne regel gælder også for runaway gaps. Eftersom et runaway gap i teorien indikerer en signifikant ændring i markedsstemningen, skal du være sikker på, at mange tradere er enige om den opfattelse, det givne gap er tegn på.

Et gap, der ledsages af stor omsætning, er en sikker indikation på en betydelig ændring i markedsstemningen, der kan accelerere markedet i lang tid.

Én yderst nyttig strategi for at finde breakaway gaps er at overvåge markedet for pludselige omsætningsstigninger. Sådanne stigninger ledsages ofte af et gap. Hvis det gap opstår nær toppen af en trends handelsinterval, er der en god chance for, at der er tale om et runaway gap.

Sådan trader du på runaway gaps

Der findes en række metoder til at handle på runaway gaps:

1) Ved hjælp af touch optioner

Én måde at trade på runaway gaps er ved hjælp af touch optioner.

Runaway gaps indikerer begyndelsen på en endnu kraftigere bevægelse end den igangværende trend, hvilket udgør en stor fordel. Eftersom din broker udregner afkastet ud fra den aktuelle markedssituation, medregner de ikke konsekvenserne af breakaway gappet.

Du ved derimod, at markedssituationen snart vil ændre sig: Markedet vil forøge sit momentum. Du er derfor ét skridt foran din broker, hvilket forbedrer oddsene i din favør. Så snart du identificerer et runaway gap, er det derfor det perfekte tidspunkt til at investere i en touch option, der forudsiger en kraftig prisbevægelse i retning af gappet.

Eftersom touch optioner giver høje afkast på 300 til 500 procent, behøver du ikke vinde mange af disse handler for at tjene profit. Hvis du kan finde en god indstilling til dine indikatorer, bør du nemt kunne tjene penge på at anvende denne strategi.

2) High/low optioner

Hvis du ikke bryder dig om touch optioner, vil den mere konventionelle tilgang være at investere i en high/low option i retning af runaway gappet, så snart det opstår.

High/low optioner giver selvfølgelig lavere afkast end touch optioner, men du bør kunne vinde en større andel af dine handler med high/low optioner, hvilket vil opveje det lavere afkast.

Sørg for at holde løbetiden for dine high/low optioner kort til mellemlang i forhold til den tidsramme, du trader i. Hvis du trader i en 5-minutters tidsramme, bør du f.eks. ikke anvende en løbetid på en time. Hold dig til en 15-minutters løbetid, så bør du kunne vinde en stor procentdel af dine handler.

Trading på runaway gaps
Giv din vurdering