Trading på årstiden

At inkludere årstidsvariationer i din trading kan måske være det sidste skridt, der skal til, for at du får succes.

Her er alt det, du skal vide om årstidsvariationer.

Hvad er årstidsvariationer?

Selv om du måske ikke er opmærksom på det på et bevidst plan, kender du allerede til nogle af de effekter, som kalenderen har på markedet: Fra november til marts, når vinteren holder det nordlige halvkugle nedkølet og det overvældende flertal af mennesker her på planeten ditto, hvad sker der så med prisen på fyringsolie? Efterspørgslen stiger selvfølgelig i denne periode, hvilket også får prisen til at stige. Når det bliver sommer, falder efterspørgslen, og priserne falder med den.

Selvfølgelig vil den efterspørgsel og det udbud, der skabes på de finansielle markeder forskyde årstidsvariationen en smule, men afhængigt af årstiden vil du vide, hvilken retning markedet med størst sandsynlighed vil tage. Det kan være en meget værdifuld oplysning, der kan hjælpe dig til at øge din procentdel af vundne handler betydeligt.

Underligt nok er naturressourcer ikke de eneste aktiver, der er udsat for årstidsvariation. Aktier og futures gennemlever den samme type variation. Selv om disse variationer ikke er så åbenlyse som variationerne i prisen på fyringsolie, er de signifikante nok til at kunne komme din trading til gavn, hvis du kender dem og forstår dem.

Som Yale og Jeffrey Hirsch fandt ud af, er næsten al tilvækst i S&P 500 kommet mellem begyndelsen af november og slutningen af april. For langsigtede investorer konkluderede de derfor, at de kan tjene flest penge, når de investerer i november og sælger i april. Dette simple princip kombineret med en MACD for at finde det bedste indgangspunkt ville have forøget dine penge 150-fold fra 1952 til 2009.

Der findes en række andre tilsyneladende tilfældige regler, der har en overraskende grad af træfsikkerhed.

  • Hvis S&P stiger i januar, vil det ende højere, end det begyndte. Træfsikkerhed: 90 procent.
  • Hvis USAs præsident går ind i det tredje år af sin embedsperiode, går markedet som regel op. Træfsikkerhed: Den eneste gang, markedet faldt signifikant i det tredje år af en præsidents embedsperiode, var i 1931.
  • De sidste to år af en amerikansk præsidents embedsperiode genererer højere tilvækst end de første to år. I de første to år har bear-markeder begrænset Dow Jones til en samlet profit på kun 262% siden 1833, mens bull-markeder har skubbet de sidste to år op på en samlet profit på 719%.

For at opdage de årlige variationers indvirkning på aktier, kan du benytte dig af særlige websites, der er designet til at holde styr på denne type cyklusser. Det mest berømte af disse, Thomson Financial, lader dig analysere enhver akties månedlige performance siden 1986. På den måde kan du finde ud af, i hvilke måneder en aktie typisk stiger, og i hvilke måneder den typisk falder.

I et vist omfang er årstidsvariationer blevet en selvopfyldende profeti. Fordi så mange tradere er opmærksomme på dem, vil de påvirke mange trading-beslutninger og dermed forstærke allerede eksisterende cyklusser, hvilket blot gør dem endnu vigtigere for din trading.

Sådan trader du på årstidsvariationer med binære optioner

Selv om det tager for lang tid for årstidsvariationer at udfolde sig til, at du kan trade direkte på dem med binære optioner, kan de hjælpe dig meget med at forudsige den fremtidige markedsretning inden for en kortere tidsramme. Hvis du f.eks. ved, at der er en generelt bullish forventning til dit aktiv baseret på årstiden, kan du lede efter bullish signaler, der bekræfter denne forventning.

Nogle tradere gør det endda til en regel kun at trade på et aktiv i den retning, årstidsvariationen foreskriver. De antager, at denne regel vil øge deres procentdel af vundne handler og dermed deres profit. Hvis du finder en årstidsvariation for et aktiv, du handler med, kan du anvende en lignende regel og få mere succes med din egen trading.

Trading på årstiden
Giv din vurdering