Trading på gaps med boundary optioner

Gaps udgør en populær trading-mulighed til binære optioner. Mange tradere har imidlertid problemer med at afgøre den rigtige gap-type og udlede de korrekte konklusioner af gappet. Som konsekvens heraf mister de penge. Begå ikke den samme fejl. Den nemmeste og mest indbringende måde at trade gaps på er ved hjælp af boundary optioner.

Derfor er boundary optioner perfekte til gaps

Et gap er et prishop på markedet. Mellem to perioder er der noget, der har fået markedet til at springe fra ét prisniveau til et andet uden at ramme de mellemliggende priser. Hoppet skyldes altid et betydeligt overskud af efterspørgsel (opadgående gap) eller udbud (nedadgående gap).

Problemet med gaps er, at dette overskud kan have fundamentalt forskellige årsager, hvilket medfører grundlæggende forskellige implikationer for fremtidige prisbevægelser.

For at kunne finde af, hvilken retning markedet vil bevæge sig i efter gappet, bør du mindst kende følgende:

Hvis det virker for kompliceret for dig, findes der imidlertid en nemmere tilgang til at trade på gaps: I stedet for at anvende high/low optioner eller touch optioner til at trade på gappet, kan du blot anvende en boundary option, der ikke kræver, at du ved, hvilken retning markedet vil bevæge sig i.

Boundary optioner fritager dig for at lave vanskelige forudsigelser om, hvilken gap-type du har med at gøre, og i hvilken retning markedet vil bevæge sig som følge heraf. På trods af dette genererer de højere afkast end high/low optioner og en højere gevinstfrekvens end touch optioner. Begge disse fakta er gode grunde til at trade på gaps med boundary optioner.

Sådan trader du på gaps med boundary optioner

En boundary option fungerer lige som en touch option med to målpriser: Der er en målpris, der ligger over den nuværende markedspris, og en målpris, der ligger under den nuværende markedspris. Hvis markedet rammer én af de to målpriser, vil du vinde din boundary option. Typisk ligger de to målpriser lige langt fra markedsprisen. Dermed dannes der en symmetrisk kanal rundt om den nuværende markedspris. For at vinde din binære option skal markedet forlade denne kanal.

Når du trader gaps, er denne kanal et fantastisk redskab til at vinde boundary optioner. Når du opdager et gap i markedet, ved du, at det vil skabe en kraftig bevægelse. I én retning ved du også, hvor langt markedet mindst vil bevæge sig. Hvis gappet lukker sig, må bevægelsen mindst være lige så stor som gappet. Hvis gappet ikke lukkes, vil det danne en mindst lige så stor bevægelse i den anden retning.

Denne viden giver dig de perfekte forudsætninger for at investere i en boundary option. Prøv at finde en boundary option, hvor begge målpriser ligger tættere på den nuværende markedspris end størrelsen på gappet.

Nu skal du blot finde ud af, om markedet vil nå én af de to målpriser, før din boundary option udløber. Heldigvis findes der en teknisk indikator, der er perfekt til dette formål: average true range (ATR). Average true range udregner markedets gennemsnitlige bevægelsesinterval over én periode for de seneste perioder. Eftersom et gap skaber en kraftigere bevægelser, giver ATR dig en mindsteværdi.

Det eneste, du skal gøre for at finde ud af, om markedet har en realistisk chance for at nå én af de to målpriser for din boundary option, er at dele afstanden fra den nuværende markedspris til boundary options målpris med ATR-værdien. Resultatet heraf indikerer, hvor mange perioder det vil tage for markedet at nå målprisen. Dette resultat fordrer naturligvis, at alle perioderne peger i samme retning. Efter et gap vil det imidlertid også være en rimelig forventning.

Sørg for at finde en passende boundary option med kort løbetid (ikke mere end 3 perioder, jo kortere, jo bedre) og en målpris, der er tættere på end gappets størrelse, så vil du have en god chance for at vinde denne option.

Husk: Boundary optioner genererer et afkast på ca. 300%. Hvis du vinder 50% af dine handler på en strategi som denne, vil du tjene en formue.

Trading på gaps med boundary optioner
Giv din vurdering