Trading på breakaway gaps

Breakaway gaps er stærke signaler, der indikerer dannelsen af en ny trend. Alle binære tradere bør vide, hvordan de kan genkende disse signifikante begivenheder. Særligt tradere, der anvender en trend-baseret strategi, kan drage nytte af tidlig erkendelse af nye trends.

Hvad er et breakaway gap?

Et gap er et slip mellem to perioder. Markedet bevægede sig ikke glidende op eller ned, men sprang fra ét prisniveau til et andet. Dette hop opstod som følge af en pludselig stigning i udbud (i tilfælde af et nedadgående gap) eller efterspørgsel (i tilfælde af et opadgående gap).

Et gap er en betydningsfuld begivenhed, som enhver teknisk analytiker bør lægge mærke til. Det store overskud af udbud eller efterspørgsel kan være tegn på en fundamental ændring i markedsstemningen. Hvis denne ændring påvirker markedet i fremtiden, kan den danne en ny trend, afslutte en eksisterende trend eller få en eksisterende trend til at accelerere.

For at kunne vide, hvilken af disse begivenheder, der vil forekomme, er du nødt til at kunne afgøre, hvilken type gap du står overfor.

Breakaway gappet opstår i forbindelse med en periode med sidelæns bevægelse. Markedet sidder enten fast i et fortsættelsesmønster eller et vendingsmønster, eller den foregående trend er slut, og markedet forsøger at finde ud af, i hvilken retning, det nu skal gå.

Hvis et gap i denne slags situation ledsages af en relativt stor omsætning, er det med stor sandsynlighed et breakaway gap.

Den store omsætning indikerer, at et betydeligt antal tradere understøtter den ændring i markedsstemningen, som gappet er tegn på. Derfor vil overskuddet af udbud/efterspørgsel sandsynligvis dominere markedet et godt stykke tid. Du kan derfor forvente, at et breakaway gap skaber en ny trend.

Sådan finder du breakaway gaps

Breakaway gaps opstår i perioder med sidelæns bevægelse. For at gøre lettere at opdage de markedssituationer, der gør breakaway gaps sandsynlige, kan du bruge tekniske indikatorer. For at finde en sidelæns bevægelse, kan du anvende et glidende gennemsnit.

Under perioder med sidelæns bevægelse vil et glidende gennemsnit ofte ændre retning. Du kan derfor enten overvåge et glidende gennemsnit visuelt eller ved hjælp af din trading software.

Hvis det glidende gennemsnit har ændret retning to eller flere gange over de seneste perioder, er markedet sikkert inde i en sidelæns bevægelse. For effektivt at anvende denne metode skal du sørge for at bruge et mellemstort antal perioder til dit glidende gennemsnit. Jo mindre tidsrammen for dit chart er, jo færre perioder bør du bruge.

For mere præcist at opdage glidende gennemsnit, kan du bruge en kombination af forskellige glidende gennemsnit. Sørg for at anvende forskelligt antal perioder for hvert glidende gennemsnit. Det længste af dine glidende gennemsnit danner referencelinjen. Sørg for, at dette glidende gennemsnit baserer sig på betydeligt flere perioder end de andre glidende gennemsnit.

I en trend bør alle de kortere glidende gennemsnit være på samme side af det længere glidende gennemsnit, men i en sidelæns bevægelse vil de kortere glidende gennemsnit findes på begge sider af det længere glidende gennemsnit.

Denne metode er særligt nyttig for tradere, der laver deres eget automatiske trading-system. Manuelle tradere kan nemt afgøre markedssituationen visuelt.

Sådan trader du på breakaway gaps

Breakaway gaps indikerer begyndelsen på en kraftig bevægelse, der i sidste ende vil danne en ny trend. Dette er en betydningsfuld indikation, som trend-følgere og swing-tradere kan bruge til at investere i en binær option.

Swing-tradere bør forsøge at drage fordel af den indledningsvist kraftige bevægelse, breakaway gappet skaber. For at gøre det kan de enten investere i en high/low option med kort til mellemlang løbetid i forhold til chartets tidsramme (2 til 5 perioder) eller i en touch option.

Investering i high/low optioner vil generere den højeste gevinstfrekvens, mens touch optioner genererer det højeste afkast. Du kan tjene penge på begge strategier. Hvis du foretrækker at trade på hele trenden, bør du anvende en high/low option med lang løbetid (>10 perioder).

Hvis din broker tilbyder dig en touch option med lang løbetid og en målpris, der er relativt langt væk, kan det også være en solid investering. Brug tekniske indikatorer som f.eks. average true range til at bedømme, om markedet kan nå målprisen. Vær dog opmærksom på, at markedet sandsynligvis får mere momentum efter breakaway gappet.

Trading på breakaway gaps
Giv din vurdering