Trading på åbningsprisen

Har du problemer med at forudsige markedsbevægelserne? Åbningsprisen kan give dig en hurtig og sikker indikation om markedsstemningen, som vil hjælpe dig til at tjene penge på binære optioner.

Som med alt andet her i livet er de grundlæggende elementer den mest essentielle del af din tekniske analyse, som hjælpe dig til at få succes. Alligevel er der mange tradere, der overser de grundlæggende elementer og giver sig til at lære om tekniske indikatorer og prismønstre, før de behersker de grundlæggende elementer.

Et af de grundlæggende elementer, som mange tradere overser, er åbningsprisen (eller blot: åbningen) for hver eneste dag. Selv om åbningsprisen måske på mange vil virke triviel, kan den give dig en hel del værdifulde oplysninger, som kan være til gavn for din trading.

Alle tradere bør lære at mestre at fortolke åbningsprisen, før de lærer de mere avancerede teknikker som f.eks. at trade på candlestick mønstre nær Bollinger bånd. Alt andet er som at forsøge at lære at skrive en roman, før man har lært at læse og skrive: Det er dømt til at mislykkes.

Hvad er en åbningspris?

Åbningsprisen er den første pris på en ny trading-dag. På aktiemarkederne er der en ny pris hver dag, når aktiemarkedet åbner. Valutaer og råvarer handles løbende hele ugen, hvorfor de ikke genererer en åbningspris for hver dag, men for hver uge. Åbningspriserne er specielt synlige på dagscharts (for aktier) og ugentlige charts (for valutaer og råvarer).

I teorien bør åbningsprisen være prisen for dagens første handel, men eftersom bestemmelsen af et relativt vigtigt statistisk tal, som mange tradere anvender til deres beslutningsprocesser, på basis af blot en enkelt handel kan forvride markedet, anvender de fleste statistikudbydere nu et gennemsnit af de første fem handler til at bestemme åbningsprisen.

Åbningspriser er interessante for tradere af binære optioner, fordi de muliggør et vist indblik i den markedsstemning, der har bredt sig siden markedets lukning. Nogle gange indikerer en stærk åbningspris med et gap en forventning, der vil blive ved med at skubbe til markedet denne og de kommende dage.

Når du ved dette, kan din binære trading drage stor fordel af det. Eftersom du allerede kender den fremherskende markedsretning, behøver du kun finde den rigtige lejlighed til at gå ind på markedet og vinde din handel.

Nogle gange kan en stærk eller svag åbning imidlertid skyldes, at store investorer køber eller sælger et aktiv. Investeringsforeninger ejer f.eks. en foruddefineret mængde aktiver, og når tradere køber eller sælger andele i investeringsforeningen, skal foreningens bestyrer købe eller sælge foreningens aktiver i overensstemmelse hermed. Et stort antal af disse ordrer hen over natten kan skabe et betydeligt åbningsgap i begge retninger.

Sådan trader du på åbningen med binære optioner

For at bruge åbningen til din trading skal du først forstå, hvad et betydeligt åbningsgap betyder for det aktiv, du har med at gøre. Er det blot en tilfældighed, eller er det en reel indikation af markedsstemningen?

Den eneste måde at finde ud af det på er at studere aktivets historik. Skabte et åbningsgap en kraftig bevægelse i retning af gappet, eller blev gappet hurtigt lukket?

Afhængigt af svaret på dette spørgsmål ved du, om du skal trade på åbningsgappet i retning af gappet, f.eks. med en High/Low option, eller om du skal bruge gap strategien til at spekulere i lukning af gappet. Uanset hvad vil åbningsgappet give dig en trading-mulighed.

Som en generel tommelfingerregel kan du huske, at åbningsgaps har en tendens til at indikere markedsstemningen med større pålidelighed for store aktiver. For en aktie som Microsoft eller Google vil mange tradere afgive ordrer hen over natten, hvilket giver de ordrer, der afgives af store investorer som investeringsforeninger, mindre indflydelse, så en reel indikation af markedsstemningen er mere sandsynlig.

For mindre aktier vil der på den anden side være færre ordrer. Banker og investeringsforeninger kan derfor skabe en betydelig markedsbevægelse med blot en enkelt ordre. Som en reaktion på det resulterende åbningsgap vil mange private investorer indkassere deres profit, hvilket får gappet til at lukkes. Gap strategien vil derfor sandsynligvis give bedre resultater for små aktier.

Din endelige afgørelse af hvilken strategi, du vil anvende, bør dog altid afhænge af aktiens historiske prisbevægelser.

Trading på åbningsprisen
Giv din vurdering