Modstands og støtte niveauer

Modstands- og støtteniveauer er ofte anvendte redskaber til at lave trading-strategier for alle typer investeringer. Inden for binære optioner udgør de en yderst vigtig faktor i enhver succesrig traders beslutningsproces.

Derfor bør de også være en del af din trading.

Support and Resistance levels

Et modstandsniveau opstår, når priserne ikke har været i stand til at stige over et vist niveau mindst to gange. Som trader må du antage, at ingen er villige til at købe aktivet til pris, der er højere end dette.

Det betyder, at priserne ikke kan stige yderligere, med mindre traderne ændrer mening. Jo flere gange et aktiv allerede har forsøgt at bryde igennem et modstandsniveau, jo mere velfunderet bliver det.

Fortsæt læsningen af artiklen under tabellen…

De 5 bedste binære brokere

Broker 
Demo
Signaler
Læs mere
 
5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
24option-logo_36x2005 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
iqoptions_logo_200x365 stjerner
Ja
Nej
AnmeldelseÅbn gratis konto
4,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
Porter-Finance-logo-200x364,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto

Sådan trader du på modstands- og supportniveauer

Så snart markedet nærmer sig et modstandsniveau, der er blevet bekræftet flere gange, bør du holde op med at investere i stigende priser. Modstanden vil sandsynligvis afholde priserne fra at stige, og selv hvis priserne bryder igennem modstanden, vil de i det mindste blive mere uforudsigelige, jo tættere de kommer på modstandsniveauet. Derimod kan du relativt trygt investere i fortsat stigende priser, når så velfunderet et modstandsniveau bliver brudt, da denne begivenhed bør forårsage en stor, bullish prisbevægelse.

Når et modstandsniveau bliver brudt kan det blive, og bliver det med overvejende sandsynlighed, til et støtteniveau. Støtteniveauer virker nøjagtigt lige som modstandsniveauer, bare modsat. De afholder priser fra at falde under et bestemt prisniveau.

Som trader bør du håndtere dem akkurat som et modstandsniveau: Lad være med at forudsige faldende priser, når markedet nærmer sig et støtteniveau. Når et støtteniveau bliver brudt, kan det blive til modstand. Nogle gange skifter et prisniveau frem og tilbage mellem at være modstands- og støtteniveau flere gange.

Som det fremgår af billedet, er støtte- og modstandsniveauer næsten aldrig en eksakt videnskab. Det meste af tiden er der ikke én specifik pris, der udgør modstanden, men et prisinterval. Nogle gange kan det af samme grund være svært at afgøre, om et modstands- eller supportniveau bliver brudt.

For at løse dette problem kan du se på det momentum, priserne bevæger sig med: Typisk bliver et støtte- eller modstandsniveau brudt af, at markedet laver big candles og bevæger sig kraftigt i den retning, modstands- eller støtteniveauet afholdt den fra at bevæge sig i. Du bør derimod være forsigtig, når du ser modstands- eller støtteniveauer blive brudt af en Doji eller et andet candlestick mønster, der er tegn på en vending.

I det tilfælde er der meget stor sandsynlighed for en vending på markedet. Som for enhver anden fase, markedet kan være i, gælder det, at en god forståelse af candlestick mønstre vil hjælpe dig til at bedømme disse situationer korrekt og lave bedre investeringer.

Nogle gange opstår modstands- og støtteniveauer omkring psykologisk vigtige niveauer. Når aktieindekser nærmer sig et rundt tal, der aldrig tidligere er blevet passeret, som f.eks. 500, 3000 eller 10.000, når aktier rammer $50,00 for første gang, eller når euroen forsøger at overstige $1,50, indser mange tradere, hvor langt trenden allerede har bragt dem. De får kolde fødder og indkasserer deres profit, hvilket genererer udbud og mindsker efterspørgslen. Det gør det svært for aktivet at bryde igennem den psykologiske barriere.

I markedsfaser som denne genoptager trends f.eks. typisk hovedtrendlinjen. Når først modstanden er brudt, vil der derimod være en masse ny efterspørgsel, der omdanner modstanden til en støtte. Og som tidligere sagt virker denne mekanisme i begge retninger.

Enhver trader bør vide, hvordan han skal genkende modstands- og støtteniveauer, for de er en uvurderlig ingrediens i enhver trading-tilgang, der fører til succes. Kun de tradere, der er villige til at tage den største risiko, kan tillade sig at trade deres signaler på trods af, at modstands- eller supportniveauer kommer nærmere. Som regel er afvejningen ikke det værd.

Modstands og støtte niveauer
Giv din vurdering