Fortsættelsesmønstre

Fortsættelsesmønstre er prismønstre, der fremkommer under trends. De er tegn på, at en trend er nødt til at gennemgå en konsolideringsperiode for at skabe fornyet momentum, men at den sandsynligvis vil fortsætte i den hidtidige retning, når konsolideringen er overstået.

Fortsættelsesmønstre tilbyder en række gode investeringsmuligheder for binære optioner, som du kan bruge til at skabe en trading-strategi omkring. Denne artikel giver dig et overblik over fortsættelsesmønstre og forklarer, hvordan du kan anvende dem til at få succes med din binære trading.

Hvad er et fortsættelsesmønster?

Nogle gange, specielt når en trend har bevæget sig kraftigt i en given retning i et godt stykke tid, mister trenden momentum. I en bullish trend har alle de tradere, der er villige til at købe, allerede købt, og der er ikke pt. nok efterspørgsel til, at priserne kan stige yderligere. I en bearish trend har alle tradere, der er villige til at sælge, allerede solgt, og der er i øjeblikket ikke nok udbud til, at priserne kan falde yderligere.

I begge tilfælde er der dog heller ikke noget momentum i den modsatte retning. I en optrend er der ikke nok tradere, der er villige til at sælge, til at forårsage en nedtrend. I en nedtrend er der ikke nok tradere, der er villige til at købe, til at skabe en optrend.

Markedet sidder derfor fast i den aktuelle position. Det kan hverken stige eller falde. Den eneste vej, det kan bevæge sig, er sidelæns. Den sidelæns bevægelse er begrænset af et øvre modstandsniveau og et nedre støtteniveau.

Prøv at trade nu, eller læs videre på artiklen under tabellen…

De 5 bedste binære brokere

Broker 
Demo
Signaler
Læs mere
 
5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
24option-logo_36x2005 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
iqoptions_logo_200x365 stjerner
Ja
Nej
AnmeldelseÅbn gratis konto
4,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
Porter-Finance-logo-200x364,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto

Hvilke fortsættelsesmønstre findes der?

Afhængigt af, hvordan modstands- og supportniveauerne ligger i forhold til hinanden, kan tekniske analytikere genkende en række forskellige fortsættelsesmønstre med lidt forskellige kendetegn.

1. Trekantsmønsteret

I en trekant konvergerer modstands- og støtteniveauerne mod hinanden med markedet fanget imellem sig. Til sidst vil modstands- og støtteniveauerne krydse hinanden, hvorved trekanten afsluttes.
En trekant kan være symmetrisk trekant, med en stigende og en faldende linje, en stigende trekant, med et horisontalt modstandsniveau og et stigende støtteniveau, eller en faldende trekant, med et faldende modstandsniveau og et horisontalt støtteniveau.

Hvilken vej, trekanten peger, er ikke vigtigt. Den fremtidige prisretning vil blive afgjort af den retning, hvori markedet bryder ud af trekanten. Hvis priserne gennembryder det øvre modstandsniveau først, vil markedet fortsætte opad. Hvis priserne gennembryder det nedre støtteniveau først, vil markedet fortsætte nedad.

I lang størstedelen af alle tilfælde vil markedet gennembryde det niveau, der ligger i retning af den hidtidige trend, hvilket er grunden til, at trekanten anses for at være et fortsættelsesmønster.

2. Flagmønsteret

Et flag er en særlig type trekant med to parallelle linjer. I de fleste tilfælde hælder begge linjer i den modsatte retning af den foregående trend. I en optrend peger flager normalt nedad, i en optrend peger flaget som regel opad.

Mange flag indeholder derfor en trend i den modsatte retning af den foregående trend. Lad det ikke forvirre dig – når flaget er forbi, vil den foregående trend med stor sandsynlighed fortsætte.

3. Vimpelmønstrene

Vimpelmønsteret er et lille trekantsmønster, der normalt kun strækker sig over 20 perioder eller mindre.

4. Rektangelmønsteret

Rektangelmønsteret er en særlig slags flagmønster. Begge dets linjer er parallelle med prischartets tidsakse.

Sådan trader du på fortsættelsesmønstre

Den mest almindelige måde at trade et fortsættelsesmønster på er at investere i en High/Low option, når markedet er ved at bryde ud af mønsteret. Takket være de binære optioners unikke egenskaber har binære tradere imidlertid flere muligheder for at kunne tjene penge på fortsættelsesmønstre.

Hvis din broker udbyder No Touch optioner med en målpris uden for fortsættelsesmønsterets handelsinterval, kan du forudsige, at markedet vil forblive inden for mønsteret og ikke ramme målprisen.

Flag, vimpler og trekanter vajer normalt på halv stang. Det vil sige, at når mønsteret er fuldendt, kan du forudsige, hvor langt markedet vil bevæge sig, og hvor lang tid det vil tage for markedet at nå derhen.

Du kan anvende denne viden til at investere i en Touch option eller en Boundary option. Sørg for, at målprisen på din option ligger inden for prisbevægelsens rækkevidde, og at du vælger en realistisk løbetid.

Fortsættelsesmønstre
Giv din vurdering