Dobbelt top

I tidligere artikler har vi behandlet trends og trend linjer og hvordan man handler på dem. En gyldig trend stiger eller falder med sin trend linje. En trend kan bevæge sig langt væk fra sin hovedtrendlinje – en bullish trend kan stige langt over sin trend linje, og en bearish trend kan falde langt under sin trend linje – men en trend bør ikke krydse sin trend linje til den anden side.

Som trader ved du, at en trend først ophører med at være en trend, hvis den danner et nyt punkt 3, før den danner et nyt punkt 2. For en bullish trend betyder der, at der kommer et nyt minimum, før der opstår en ny top. I dette tilfælde er bevægelsen blevet til en bearish trend. For en bearish trend betyder det, at der kommer en ny top, før der komme et nyt minimum, og i så fald er bevægelsen blevet til en bullish trend.

I det virkelige liv sker disse overgange dog næsten aldrig hurtigt og fuldt ud, hvorfor du bør betragte det, at en trend krydser sin trend linje, som det første tegn på, at en trend er i problemer. Når dette scenarie opstår, kan der ske en række forskellige ting. Nogle af dem er tegn på, at prisen i sidste ende vil fortsætte med at bevæge sig i trendens retning, og andre indikerer en vending.

I denne artikel vil vi se nærmere på et af de mest almindelige tegn på vending for en bullish trend: Den dobbelte top.

Den dobbelte top i binære optioner

Her er et eksempel på, hvordan en dobbelt top ser ud:

81 Doubletop_confirmed

Som du kan se, var prisen i en optrend. Efter et stykke tid dannede den en top og begyndte at gå ind i en vending, hvilket er helt normalt for en optrend. En trader vil forvente, at prisen nu bevæger sig tilbage til hovedtrendlinjen og danne en ny bund. Derfra vil en trend, som fortsat er gældende, vende om og danne en ny top, der er højere end den foregående top.

I dette eksempel skete det dog ikke. Selv om prisen vendte om, da den ramte trend linjen, lykkedes det ikke for den at danne en ny top, der var højere end den foregående. I stedet krydsede den trend linjen og dannede en ny top ved omtrent det samme prisniveau som den foregående top.

Som trader indser du straks, at der i hvert fald lige nu ikke er nogen, der er villige til at købe aktivet over denne kurs længere, hvilket betyder, at optrenden er i problemer. Nu kan én af to ting ske. Enten fortsætter prisen til slut optrenden, eller også vender den og starter en nedadgående trend. Du ved også, at de to toppe ved omtrent samme kursniveau udgør den væsentligste indikator på et dobbelt top-mønster. For at fuldende mønsteret, skal prisen nu bevæge sig ned under det seneste minimum.

Efter den anden top danner prisen et nyt minimum ved omtrent samme niveau som det foregående minimum. Ingen er, i hvert fald i øjeblikket, villig til at sælge under denne pris. Der findes nu to modtandsniveauer: Ét i bunden og ét for oven. Indtil videre forbliver prisen mellem dem. Hvilken modstand, der først brydes, vil afgøre, hvilken vej prisen vil fortsætte sin bevægelse i.

Som du kan se, bryder prisen først den nedre modstand. Dette fuldender dobbelt top-mønsteret og er et kraftigt signal om, at prisen nu er inde i en downtrend, som du må tilpasse din trading til.

Sådan trader du på dobbelt top med binære optioner

Dobbelt top-mønsteret hjælper dig med at forstå, hvilken fase markedet pt. bevæger sig igennem, og hvilken retning, kursen vil tage i fremtiden, hvilket er en uvurderlig ingrediens i din trading-succes. Du kan også bruge dobbelt toppen til at forudsige faldende priser, når mønsteret er fuldendt, og prisen er faldet under det nedre modstandsniveau. I de fleste tilfælde vil denne begivenhed medføre en stor bearish prisbevægelse, som du kan trade på men en High/Low option, en Boundary option eller endda en 30- eller 60-sekunders option.

Det stik modsatte af en dobbelt top er en dobbelt bund – den vil blive behandlet i en separat artikel.

Dobbelt top
Giv din vurdering