Candlestick strategi

Et candlestick chart anvendes til at visualisere et aktivs prisbevægelser. Et candlestick chart kan komprimere alle oplysninger fra en given tidsperiode til én candlestick, så du kan få alle de vigtige oplysninger, du har brug for, hurtigere end på et almindeligt kurs chart. Og du kan endda opnå yderligere oplysninger. Denne kompakte, hurtigt tilgængelige information hjælper dig til at anvende en candlestick strategi, som et almindeligt kurs chart ikke tillader dig.

Candlestick strategi

Hver candlestick repræsenterer prisbevægelsen for et givet tidsinterval fra få sekunder til flere dage og består af en krop og en væge.

Kroppen repræsenterer åbnings- og lukkeprisen for aktivet for den givne tidsperiode. Hvis lukkeprisen er højere end åbningsprisen, er farven på kroppen som regel hvid, og candlesticken klassificeres som bullish. Hvis lukkeprisen er lavere end åbningsprisen, er farven på kroppen som regel sort, og candlesticken klassificeres som bearish.

Vægen er den mindre forlængelse for hver ende af kroppen, og den repræsenterer den maksimale prisbevægelse i den givne tidsperiode.

Nogle gange er kroppens farver erstattet af rød og grøn, gråtoner eller andre farver – lad det ikke forvirre dig, for de andre farveskemaer virker på lignende vis.

Sådan anvender du en candlestick strategi til trading

Candlesticks danner mønstre og former. Disse former kan bestå af en enkelt candlestick med en særlig form eller flere candlesticks, der danner et bestemt mønster. En dygtig trader kan bruge disse mønstre til at forudsige fremtidige prisbevægelser.

Der findes for mange forskellige candlestick mønstre til, at vi kan forklare dem allesammen i én artikel. Som hovedkategorier findes simple candlestick mønstre, der kun består af en enkelt candlestick, og mere komplekse candlestick mønstre, der består af flere candlesticks. Af hensyn til klarhed viser vi dig et eksempel på hver af de to kategorier her og forklarer detaljerne i specialiserede artikler.

Candlestick strategiCandlestick strategi

Big Candle er et eksempel på et mønster dannet af en enkelt candlestick. Big Candle er karakteriseret ved en usædvanligt stor krop, der åbner og lukket, meget tæt på maksimum og minimum for tidsperioden. Hvis candlesticken er hvid, dvs. med bullish (stigende) retning, indikerer det sandsynligvis begyndelsen på en længerevarende, bullish bevægelse. Hvis candlesticken derimod er sort, altså med bearish (nedadgående) retning, indikerer det sandsynligvis begyndelsen på en længerevarende, bearish bevægelse.

Du kan anvende disse oplysninger til at købe optioner i retningen på candlesticken og forudsige yderligere prisudviklinger i denne retning. Hvilken optionstype du bør anvende afhænger af tidsskalaen på dit kurs chart. For en kortere tidsskala, eks. ét minut eller mindre, bør du bruge optioner med en kortere udløbstid, f.eks. 30- eller 60-sekunders optioner. Jo længere din tidsskala er, jo flere optionstyper kan du bruge. Hvis du f.eks. trader med en tidsskala på flere timere, kan du bruge High / Low og Touch-optioner.

Findes der mere komplekse mønstre til en candlestick strategi?

Ét eksempel på et mere komplekst candlestick mønster kaldes 3-Method Formation. 3-Method Formationen bygger direkte på Big Candle. I stedet for et enkelt Big Candle består det af et antal mindre candlesticks inden for samme interval som Big Candle, men i den modsatte retning.

Mønsteret afsluttes af endnu et Big Candle for enden, der bryder ud af det første Big Candle. Denne bevægelse forudsiger en prisbevægelse i retning af de to Big Candles.

Candlestick strategi

Når du lærer at genkende en del forskellige candlestick mønstre, vil det hjælpe din trading meget. De kan hjælpe dig til at undgå dårlige handler, du ellers ville have udført og finde nye muligheder for at få en god profit.

Candlestick strategi
Giv din vurdering