Bollinger bånd

Bollinger bånd er et utroligt effektivt instrument til teknisk analyse til brug med binære optioner.

Bollinger bånd består af et glidende gennemsnit, typisk et simpelt 20-perioders glidende gennemsnit. På billedet herunder er de glidende gennemsnit den midterste, grønne linje. Ud fra dette glidende gennemsnit udregnes et øvre og et nedre bånd ved at multiplicere standardafvigelsen med en faktor, som regel 2.

Slutresultatet er en kanal, der dannes af Bollinger båndene rundt om de aktuelle prisbevægelser. Denne kanal set i relation til den aktuelle pris genererer en række signaler, du kan bruge til din trading.

Bollinger bånd

Læs videre på artiklen Bollinger bånd under tabellen…

De 5 bedste binære brokere

Broker 
Demo
Signaler
Læs mere
 
5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
24option-logo_36x2005 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
iqoptions_logo_200x365 stjerner
Ja
Nej
AnmeldelseÅbn gratis konto
4,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
Porter-Finance-logo-200x364,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto

Sådan trader du på Bollinger bånd med binære optioner

For det første giver Bollinger bånd dig en fornemmelse af, om priserne er høje eller lave lige nu. Uden Bollinger bånd kan prisbevægelser nogle gange være svære at bedømme. Markedet ser i nogen grad ud til at bare at bevæge sig ud i det fri. Eftersom der ikke er noget system at måle disse bevægelser imod, vil særligt nye tradere have svært ved at afgøre, om priserne pt. er høje eller lave.

På det mest fundamentale niveau definerer Bollinger bånd et handelsinterval, som det er usandsynligt, priserne vil forlade. Ved at måle de aktuelle prisbevægelser mod dette handelsinterval ved du, om priserne er høje eller lave i øjeblikket.

  • Jo tættere priserne er på den øvre ende af intervallet, der afgrænses af Bollinger båndene, jo højere er de.
  • Jo tættere priserne er på den nedre ende, jo lavere er de.

Det øvre bånd kan også betragtes som et modstandsniveau og det nedre bånd som et støtteniveau. Så snart markedet bevæger sig tæt på det øvre bånd, ved du, at det sandsynligvis vil vende og ikke bryde båndet. Så snart markedet bevæger sig tæt på det nedre bånd, vil det sandsynligvis gøre det samme. Herudover udgør det glidende gennemsnit et modstands- og støtteniveau, afhængigt af på hvilken side af prisen, det ligger.

Du kan anvende denne viden til din trading. Når markedet nærmer sig en linje, kan du investere i en No Touch option med en trigger-pris der ligger et godt stykke på den anden side af linjen. Linjen vil sandsynligvis tvinge markedet til at vende og afholde det fra at ramme trigger-prisen.

Du kunne også investere i en High/Low option i den modsatte retning af linjen. Hvis linjen ligger over den aktuelle pris, vil den fungere som en modstand, og du kan investere i en Low option på forudsigelsen af, at priserne vil vende. Modsat kan du gøre det tilsvarende med en High option, når linjen ligger under markedet og fungerer som en støtte.

Som trader med en trend-baseret strategi kan Bollinger bånd hjælpe dig til at finde grænseområder for din trend. Når du f.eks. trader på en trend på et timechart, kan du bruge et dags-charts Bollinger bånd som tegn på, hvilken trend-retning der er mest sandsynlig. Når prisen på dags-chartet er tæt på toppen af det handelsinterval, Bollinger båndene afgrænser, ved du, at de sandsynligvis vil falde. Derfor bør du kun investere i nedadgående trends på timechartet, fordi der er for lidt plads til, at en optrend kan udfolde sig.

Med candlestick-mønstre bør du have en lignende tilgang og kun trade på mønstre i den retning, Bollinger båndene indikerer. Når priserne er i den nedre ender af Bollinger båndenes handelsinterval, bør du kun investere i candlestick-mønstre, der indikerer stigende priser.

Modsat bør du kun investere i candlestick-mønstre, der indikerer faldende priser, når priserne er nær den øvre ende af handelsintervallet.

Bollinger bånd
Giv din vurdering