Average True Range

Average True Range (ATR)-indikatoren er et meget nyttigt redskab til at bedømme et aktivs volatilitet. Hvis du trader optionstyper, der kræver høj volatilitet, som f.eks. Boundary eller Touch / No Touch optioner, vil average true range kunne hjælpe dig med at bringe din trading op på det næste niveau.

Hvad er average true range?

Average True Range

Average true range udregner et aktivs volatilitet over de seneste perioder ved at trække hver periodes lavpunkt fra højdepunktet og lave et udglattet glidende gennemsnit af resultaterne. J. Welles Wilder, der opfandt average true range, anbefalede at anvende det for de seneste 14 perioder, hvilket fortsat er den mest almindelige indstilling. Nogle tradere bruger også average true range med 30 perioder.

Som du kan se på billedet herover, vises average true range i et separat vindue under dit prischart. Den gennemsnitlige volatilitet er vist ved den blå linje. Når du anvender average true range-indikatoren, kan du hurtigt evaluere et aktivs gennemsnitlige daglige bevægelser. Værdien vises som regel til højre for indikatorlinjen.

Sådan trader du på average true range

Almindeligvis bruges average true range til at finde indgangspunktet for en vending. Ved at sammenligne den gennemsnitlige daglige bevægelse udregnet af ATR med bevægelsen i dag, kan du forudsige, hvor langt dagens bevægelse sandsynligvis vil fortsætte.

Lad os forestille os et aktiv med en pris på $100 og gennemsnitlige daglige bevægelser på $2 i løbet af de seneste 30 dage. Hvis aktivet kun har bevæget sig $0,25 i en retning i dag, ved du, at der fortsat er meget plads til, at priserne kan fortsætte i denne retning. Når aktivets pris har bevæget sig $1,50, bør du dog være påpasselig og give dig til at lede efter tegn på en vending.

Hvis aktivets bevægelse rammer $2.50 i løbet af dagen, ved du, at det er et enormt udbytte for de fleste tradere, og at nogle af dem sandsynligvis vil begynde at indkassere deres profit. Det er derfor det perfekte tidspunkt til at investere i en vending. Du kan investere i en no touch option i retning af den aktuelle prisbevægelse. Hvis din forudsigelse er korrekt, vil priserne enten forblive på deres nuværende niveau, eller de vil vende, og du vil vinde din no touch option.

Ifølge den samme logik kan du investere i en High/Low. En High/Low option indebærer højere risiko, men kan give et større udbytte.

Du kan selvfølgelig holde din trading-strategi så simpel som i dette eksempel, eller du kan prøve at forbedre den. Du kunne f.eks. anvende candlestick mønstre, der indikerer prisvendinger, til at finde særligt gode indgangspunkter.

Du kunne også bruge en anden indikator til at bedømme den daglige bevægelses momentum og investere, når det begynder at svækkes, efter prisen har krydset dit foruddefinerede interval.

Som det tredje vil trend analyse kunne hjælpe dig med at finde vendingspunktet. Over kortere tidsrammer vil den simple op-og-ned bevægelse omsættes til en række bullish og bearish trends. Så snart prisen har krydset din average true range, kan du begynde at lede efter en aftagende trend med en kortere tidsramme. Når du finder den, har du en god sandsynlighed for at kunne bestemme det nøjagtige vendingspunkt.

Din strategi bør som altid afhænge af din personlighed.

Husk: Gør ikke din strategi for kompliceret. Hvis du tilføjer én eller to metoder til average true range, kan du måske reducere din risiko, hvis du gør det rigtigt, men jo flere metoder du kombinerer, jo færre signaler får du, og jo mindre vil dit gevinstpotentiale være.

Average True Range
Giv din vurdering