Videnskabelig bedømmelse af robotter og signaludbydere

Når du skal vælge en robot- eller signaludbyder, bliver du bombarderet med løfter om høje afkast og hurtig profit, hvilket godt kan være temmelig overvældende for nye tradere.

Denne artikel vil hjælpe dig til at kunne bedømme den slags påstande og de videnskabelige beviser, de hævder at have for deres tjenesters succes.

The Best Robots

Robot
Pris
Testet
  
binaryoptionsrobot-logo2
Gratis
Ja
Anmeldelse

The Best Signals

Signal Udbyder
Pris
Nøjagtighed
Signaler pr. dag
  
autobinarysignals
$97 one-time
80%
2-4
Anmeldelse
binaryoptionstradingstrategy-new-200x36
$194
80%
2-4
Anmeldelse
binaryoptionsprosignals-new
$97
72,5%
6-12
Anmeldelse

Det skal du holde øje med

Mange udbydere af signaler og robotter hævder at kunne skaffe dig en bestemt succesrate. “Brug vores robot og vind 75 procent af dine handler” er et typisk eksempel på, hvordan mange udbydere reklamerer for deres service.

Hvordan skal du håndtere den slags påstande som trader? Bare vælge den bedste udbyder med den højeste gevinstfrekvens og stole på, at de vil være i stand til at opnå de gode resultater, de lovede – eller hvad? Ikke helt så hurtigt. Lad os først overveje, hvordan de tal er blevet til. Det eneste, en udbyder behøver for at kunne hævde at de har en 75% vinderrate er en algoritme, der ville have vundet 75% af sine handler historisk set.

Algoritmen kan endda skrives retrospektivt og kan derfor være så nøje tilpasset tidligere markedsforhold, at den er ubrugelig til de foranderlige vilkår, som fremtidige markeder nødvendigvis bringer.

Selv hvis algoritmen blev skrevet før markedsbevægelserne fandt sted, er der ingen garanti for, at den påståede 75% træfsikkerhed kan ekstrapoleres til fremtidige resultater. Udbyderen kunne f.eks. have lavet ti forskellige algoritmer, hvor hver og én af dem er nøje tilpasset én bestemt markedssituation. Én af disse algoritmer vil med sikkerhed have klaret det godt.

Udbyderen kan så smide de andre ni væk og reklamere med den, der fungerede, som løsningen på alle dine problemer. Dens utrolige succesrate i løbet af de seneste måneder kan stadig skyldes et tilfældigt match mellem markedsudviklingerne og algoritmens design, som derfor sandsynligvis ikke vil gentage sig inden for en overskuelig tid.

Hvis du investerer dine penge baseret på sådan en algoritme, vil du ikke blot miste de penge, du investerede for at købe signalerne eller robotten, du vil også miste en stor del af din kapital på selve handlerne.

Den videnskabelige sandhed om signaler og robotter

Den simple sandhed er denne: Ingen forudsigelse kan forbindes med en bestemt procentsats – der er for mange ukendte faktorer til, at man kan knytte en sandsynlighedsfaktor til en given forudsigelse.

Det må dog stadig pointeres, at fortiden er den eneste måde at forudsige fremtiden på. Hvis du ikke ønsker at vælge din robot eller din signaludbyder helt tilfældigt, bliver du altså nødt til at anvende fortidige resultater på en eller anden måde for at kunne evaluere den service, du bliver stillet i udsigt – og du har brug for en regel for, hvordan du kan gøre det.

Den simpleste måde at afgøre på, om en påstand er på fast eller gyngende grund, er at kigge på stikprøvestørrelsen. For at du kan drage nogen som helst konklusion ud fra de data, du bliver præsenteret for, skal stikprøven ideelt set omfatte mindst 200 tilfælde. Ethvert studie, der baserer sig på færre end 50 tilfælde, er komplet ubrugeligt; et studie baseret på mindre end 100 eksempler er i bedste fald tvivlsomt. En signaludbyder eller en robot, der udbyder en troværdig tjeneste, bør ingen problemer have med at give dig de 200 eksempler, der skal til for, at du kan bedømme deres service grundigt.

Når en udbyder deler en stor stikprøve op for at udregne en månedlig vinderandel, skal du altid sørge for at udregne vinderandelen for alle de akkumulerede handler. En gang imellem bruges opsplitning af et stort datasæt til flere mindre til at skjule sandheden og få tallene til at se bedre ud, end de i virkeligheden er.

Mange robotter og signaludbydere tilbyder dig en gratis prøveperiode. Brug om muligt denne prøveperiode til at anvende din robot/signaludbyder med en demo-konto eller med så få penge som muligt. Det vil hjælpe dig til at evaluere dens reelle resultater uden at medføre nogen risiko.

Sørg for at få en pæn stikprøve – ved afslutningen af din prøveperiode vil du så vide, om du kan stole på din robot/signaludbyder eller ej.

Videnskabelig bedømmelse af robotter og signaludbydere
Giv din vurdering