Call og put optioner – fordele

Call og put optioner er den mest grundlæggende type binære optioner. Alle seriøse tradere bør vide, hvordan de kan anvende dem med held. Nu, hvor brokere tilbyder call og put optioner med løbetider på så lidt som 30 eller 60 sekunder, kan call og put optioner hjælpe dig med at vinde en handel på en minut eller mindre, hvorved enhver trader får et enormt gevinstpotentiale, hvis han kan finde ud af at bruge dem rigtigt.

I denne artikel vil vi diskutere, hvornår man skal foretrække en call eller put option frem for en touch eller boundary option. Hvis du leder efter en artikel, der forklarer det grundlæggende om call og put optioner, kan du finde den her. Nogle brokere lister call optioner som “high optioner” og put optioner som “low optioner”. Lad endelig ikke disse navne forvirre dig – de betyder nøjagtigt det samme.

Fordelene ved call og put optioner

Mange tradere finder det lettere at forudsige markedets fremtidige retning end at vælge den rigtige optionstype at trade deres forudsigelse på. De er usikre på, om de skal vælge touch/no touch, en call/put option eller en boundary option. Forståeligt nok kan det være forvirrende at have for mange optionstyper at vælge imellem. Men hvis du forstår de særlige fordele ved hver optionstype, bliver det nemt at vælge.

Ved første blik virker det, som om call og put optioner og touch og no touch optioner overlapper hinanden. Begge typer kræver, at du forudsiger den fremtidige prisretning. Touch optioner kræver imidlertid, at du forudser størrelsen af prisbevægelsen. For call og put optioner er det ikke nødvendigt. Hvis du forudsiger stigende priser ved at investere i en call option, kan du vinde din handel, hvis prisen stiger blot den mindste smule. Lige som for touch optioner kræver også boundary optioner, at du forudsiger markedets volatilitet.

Call og put optioner er derfor særligt velegnede, hvis du kan forudsige den fremtidige prisretning, men er usikker på, hvor stor bevægelsen vil blive. Du vil også kunne vinde en større procentdel af dine handler ved at investere i en call eller put option i stedet for en touch option.

På den anden side ledsages den lavere risiko også af et lavere afkast i tilfælde af, at du vinder din handel. Det betyder, at en strategi baseret på call og put optioner passer bedre til risikosky tradere, mens tradere, der er villige til at påtage sig en større risiko, måske vil finde andre optionstyper mere attraktive.

Endelig gør muligheden for at trade call og put optioner med en løbetid så kort som 30 eller 60 sekunder dem uvurderlige for nogle strategier.

Hvornår du skal bruge call og put optioner

Som vi allerede har fastlagt, er call og put optioner særligt brugbare, når du er usikker på størrelsen af prisbevægelsen, eller når du forventer en lille prisbevægelse. Der er en række faktorer, der indikerer en mindre bevægelse: For det første er der tidsrammen. Jo kortere tidsrammen på dit chart er, jo mindre vil den forventede prisbevægelse være. Tradere, der arbejder ud fra en 5-minutters chart eller endnu kortere tidsrammer, vil finde, at call og put optioner er deres eneste brugbare redskab.

På den anden side sætter mange trading strategier dig kun i stand til at forudsige markedets retning, men ikke størrelsen af bevægelsen. Når du f.eks. trader på simple candlestick mønstre, er det næppe en god strategi at kombinere med en touch option. Call og put optioner er de perfekte instrumenter til at trade på simple candlestick mønstre.

Underligt nok er call og put optioner derfor det perfekte trading-værktøj for to meget forskellige typer tradere: Meget risikosky tradere vil nyde godt af den høje gevinstfrekvens, call og put optioner kan generere, men på den anden side vil også meget profit-orienterede tradere med høj risikotolerance kunne drage nytte af det enorme antal trading-muligheder, som 30- og 60-sekunders optioner kan generere.

Call og put optioner – fordele
Giv din vurdering