Kanal breakouts

Et breakout er en af de mest betydningsfulde begivenheder i trading. Det indikerer fuldførelsen af et prismønster og begyndelsen på en ny markedsfase. Binære tradere kan drage fordel af breakoutet ved at trade direkte på det og ved at anvende det til at lave træfsikre forudsigelser om markedets fremtid.

I forhold til trend analyse betyder et breakout næsten altid, at en trend er overstået, og at kanalen har mistet sin relevans. Som regel betyder det en fuldstændig ændring af markedets opførsel: ændringstakt, omsætning, momentum og tidspunkter, udsving vil forekomme på – normalt forbliver ingen af disse grundlæggende indikationer på markedets opførsel som før. Dette gælder for hvert eneste virkelige breakout. Desværre er det ikke alle breakouts, der er virkelige.

Hvad er et virkeligt kanalbreakout?

Virkelige breakouts er konsekvensen af en oprigtig ændring i markedsstemningen. For at der skal opstå et virkeligt long breakout, skal en væsentlig andel af traderne på markedet skifte fra bearish til bullish. For et virkeligt short breakout skal en væsentlig andel af traderne på markedet derimod skifte fra bullish til bearish. Nogle gange vil markedet imidlertid undslippe kanalen ved et rent tilfælde.

Der findes ikke noget almengyldigt svar på, hvorfor disse falske breakouts sker. Ofte er de en konsekvens af betydningsløse begivenheder, der ingen implikationer har for fremtiden. Måske begyndte en trader at købe nær den øvre kanallinje, fordi han ikke havde erkendt linjen, hvilket skræmte endnu en trader til at tro, at kanalen måske var forbi, så han også gav sig til at købe. Det kan så have skræmt endnu en trader, osv.

Disse begivenheder kan kortvarigt få markedet til at afvige fra dets kurs, men de mangler kraften til at skabe en ny trend eller afslutte den igangværende trend. De vil derfor kortvarigt skubbe markedet uden for kanalen, før det vender tilbage til kanalen og genoptager sin oprindelige kurs. Som binær trader er det afgørende for din succes, at du kan genkende falske breakouts. Hvis du handler på et falsk breakout, vil det næsten altid betyde, at du taber din investering.

Over tid kan falske breakouts væsentligt reducere en traders gevinstfrekvens, og hvis en trader investerer i for mange falske breakouts, vil det nemt kunne koste ham en masse penge. Derfor skal alle binære tradere kunne skelne mellem falske og virkelige kanalbreakouts. For nogle tradere kan det være særligt problematisk. De bliver forvirrede over, hvilke breakouts der er virkelige og hvilke der er falske, og vil derfor altid være et skridt bagud i forhold til markedet.

For at undgå disse problemer er der fire enkle regler, du kan bruge til at skelne et falsk breakout fra et virkeligt breakout:

1) Hold øje med omsætningen

For hver eneste markedsbevægelse gælder det, at jo større omsætningen er, jo mere signifikant er bevægelsen. Det gælder altså også for kanalbreakouts: Et kanalbreakout, der ledsages af en høj handelsomsætning, indikerer, at mange tradere er enige om den ændring i markedsstemningen, som breakoutet er er symptom på.

Et breakout, der ledsages af en lav omsætning, er på den anden side sandsynligvis blot resultatet af, at nogle få tradere har investeret i en retning, de nok ikke burde have investeret i. Det første skridt for at eliminere falske breakouts fra din trading er derfor ikke at ignorere breakouts med lav omsætning fuldstændigt, men at undlade at trade direkte på breakoutet og vente nogle få perioder for at se, om markedet bekræfter breakoutet eller ej.

2) Vent på bekræftelse

Nogle tradere kan godt lide at anvende en endnu mere fejlsikker tilgang: De venter altid nogle få søjler, før de investerer i breakoutet, selv hvis breakoutet måtte have en høj omsætning. Denne tilgang hjælper dig med at eliminere endnu flere falske signaler.

Hvis du anvender breakoutet som en generel indikation på markedsstemningen, kan ventetiden sagtens være det værd, og den vil måske ikke en gang have nogen negative konsekvenser for dig. Hvis du investerer direkte på breakouts, vil de få perioders ventetid derimod reducere din gevinstfrekvens, fordi du sandsynligvis vil investere for sent. Ved denne type strategi bør du investere øjeblikkeligt, efter breakoutet er opstået.

3) Vent på en bestemt størrelse

Nogle tradere verificerer ikke breakoutet på dets varighed, men på dets størrelse. Deres argument er, at hvis markedet har bevæget sig langt nok fra kanallinjen til, at et drawback er usandsynligt, betyder det ikke noget, hvor lang tid det tog markedet at nå dertil.

4) En kombination af ovenstående tilgange

Mange tradere kombinerer de sidste to tilgange og venter enten på, at breakoutet når en bestemt afstand, eller at det er gyldigt i et vist antal perioder. Denne strategi kan hjælpe dig med at få fordelene ved begge strategier og eliminere deres ulemper.

Kanal breakouts
Giv din vurdering