Hammer og hanging man

Candlestick mønstre kan hjælpe dig med at forstå, hvad der sker på markedet, før de fleste andre indikatorer giver noget tegn om det. For swing tradere og tradere af high/low optioner er hammer og hanging man to af de nyttigste mønstre.

Hvad er hammeren og hanging man?

Både hammer og hanging man har en lille krop, en lang nedre væge og ingen øvre væge. Hammeren er en opadgående candlestick, mens hanging man både kan være en opadgående eller nedadgående candlestick. I de fleste tilfælde er hanging man dog en nedadgående candlestick. Forskellen mellem hammer og hanging man kommer af, hvor i en prisbevægelse de forekommer.

Hammeren optræder efter en nedadgående bevægelse, og hanging man efter en opadgående bevægelse. Generelt set vil signalet være mere signifikant, jo flere på hinanden følgende faldende perioder (hammer) eller stigende perioder (hanging man), der går forud for signalet.

Du kan se candlesticks, der ligner en hammer eller en hanging man i mange situationer. For at kunne betegnes som en hammer skal de imidlertid optræde efter et antal perioder med konsekutive fald, og for at kunne betegnes som en hanging man skal de optræde efter et antal perioder med konsekutive stigninger. Enhver candlestick, der ligner en hammer eller en hanging man, som omtræder i andre sammenhænge, er ikke en hanging man/hammer.

Psykologien bag candlesticks

Hammer og hanging man kaldes nogle gange “vendingscandlesticks”. Lad os se på psykologien bag begge candlesticks for at forstå hvorfor. Hammeren optræder efter et antal candlesticks med konsekutive fald. Den lange nedre væge på hammeren signalerer, at priserne også indledningsvist faldt i denne periode.

Efter noget tid havde markedet imidlertid ikke nok momentum til at skubbe priserne længere ned. I stedet vendte markedet, og perioden lukkede over sin åbningspris.

Denne begivenhed er signifikant, fordi den indikerer en fundamental ændring i markedsstemningen: Bearishness har mistet pusten, og bullishness har taget over. Du kan derfor forvente, at også de næste perioder vil have stigende priser.

Hanging man optræder i en lignende situation: Efter et antal perioder med stigende priser faldt markedet lige efter åbningsprisen og kom sig aldrig helt. Det vil sige, at bullishness har misten sin kraft, og bearishness nu regerer på markedet. Du vil derfor kunne forvente, at markedet fortsat falder over de næste perioder.

Sådan trader du på hammeren og hanging man

Afhængigt af tidsrammen på dit chart kan du måske trade på hammeren eller hanging man med en high/low binær option med meget kort løbetid.

Til denne type strategi bør du anvende en løbetid, der svarer til tidsrammen på dit chart. Hvis du f.eks. arbejder ud fra et 15-minutters chart, kunne du investere i en high/low option i retning af hammeren/hanging man med en løbetid på 15 minutter. På samme måde bør du anvende en løbetid på 30 minutter, hvis du anvender et 30-minutters chart.

Hvis din broker af binære optioner tilbyder dig en touch option med en realistisk målpris i retning af hammeren/hanging man, kan du også investere i denne option. Du kan bruge din erfaring eller tekniske indikatorer som f.eks. average true range til at afgøre, hvad en realistisk målpris ville være.

Swing tradere kan på den anden side anvende hammeren og hanging man til at bestemme, hvornår et udsving slutter, og et nyt begynder. Når hammer/hanging man optræder nær en trend linje, et støtte-/modstandsniveau eller ethvert andet markedselement, der sandsynliggør en forestående vending, kan du benytte dig af hammer/hanging man til at investere meget tidligt i denne bevægelse og dermed sikre de bedste vilkår for at vinde en high/low eller en touch option.

Hammer og hanging man
Giv din vurdering