Ulemper ved teknisk analyse

De fleste nye tradere har hele livet igennem fået at vide, at et aktivs pris påvirkes af fundamentale årsager som økonomiske faktorer, indtjening etc. Hvis man fortæller dem, at de skal glemme alt om disse teorier og begynde at bedømme aktiver udelukkende ud fra de oplysninger, de kan uddrage af et prischart, går det imod alt, hvad de fleste nogensinde har hørt om investeringer, og det fører ofte til to kritikpunkter:

  1. Chartmønstre er en selvopfyldende profeti.
  2. Genkendelse af chartmønstre er for subjektiv til at kunne generere gyldige forudsigelser.

Denne artikel adresserer begge kritikpunkter.

… læs videre under tabellen.

De 5 bedste binære brokere

Broker 
Demo
Signaler
Læs mere
 
5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
24option-logo_36x2005 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
iqoptions_logo_200x365 stjerner
Ja
Nej
AnmeldelseÅbn gratis konto
4,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
Porter-Finance-logo-200x364,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto

Er disse ulemper ved teknisk analyse reelle?

Binære optioner påvirker ikke prisen på et aktiv. Kritikerne hævder imidlertid, at fordi mange almindelige tradere af aktier, råvarer og valutaer også anvender teknisk analyse, vil deres handlinger i fællesskab forårsage dannelsen af mønsteret til at begynde med. De siger, at teknisk analyse ikke er andet end en selvopfyldende profeti, der forvrænger markedet.

Underligt nok hævder de også, at tekniske mønstre kun eksisterer i beskuerens sind, og at de ikke er virkelige.  Kritikerne mener derfor, at de ikke kan skabe gyldige forudsigelser. Det, kritikerne overser, er dog, at de to punkter faktisk ophæver hinanden. Hvis chart-analyse er for subjektiv til at kunne generere gyldige forudsigelser, hvordan kan det så på nogen måde være en selvopfyldende profeti, hvor alle tradere kommer til den samme konklusion på samme tid? Lad os adressere punkterne et efter et.

For det første kan teknisk analyse virke med succes over et langt tidsrum, hvilket mange tradere har bevist med deres opsigtsvækkende resultater. Argumentet om, at teknisk analyse ikke kan producere gyldige forudsigelser, er følgelig falsificeret.

For det andet har kritikerne af teknisk analyse helt ret i den første del af dette argument: Teknisk analyse er meget subjektiv. Det er en kunst og en færdighed, ikke en streng videnskab. Selv de mest erfarne tekniske analytikere vil være uenige om mange chartmønstre, og selv om de skulle være enige om mønsteret, vil de sikkert være uenige om det perfekte tidspunkt til at gå ind på markedet. Nogle vil måske tidligt ind i et fortsættelsesmønster og trade på det med no touch optioner til mønsterets nærmeste side, mens andre vil vente, til mønsteret er fuldført, og trade på breakoutet med en High/Low option. Der findes lige så mange tilgange til teknisk analyse, som der findes tekniske analytikere.

Hvorom alting er, er det svært at se, hvorfor det skulle være et argument imod teknisk analyse, eftersom det samme gør sig gældende for enhver form for markedsanalyse. Det er nøjagtigt lige så svært at finde to fundamentale analytikere, der er enige om, hvilket aktiv der skal købes lige nu, som det er at finde to tekniske analytikere, der er enige. Hvad mere vigtigt er, så er det disse meningsforskelle, der holder markedet i live og forhindrer den ofte anklagede selvopfyldende profeti i at finde sted. Fordi alle tekniske analytikere tænker på markedet på forskellig vis, vil de agere forskelligt.

Så her har du det: Som binær trader er der ingen grund til at bruge noget andet end teknisk analyse til at skabe din trading strategi.

Hvad du kan lære af anklagerne mod teknisk analyse

For en teknisk analytiker er den vigtigste pointe at uddrage af kritikken, at teknisk analyse rent faktisk er meget subjektiv. At lære reglerne udenad vil derfor ikke hjælpe en trader med at få succes. Succes eller fiasko afgøres af hver traders individuelle evne til at forstå markedet som et hele. Som for ethvert håndværk er det en færdighed, der skal mestres gennem lang tids intensiv træning.

Dit valg af en trading strategi skal derfor ikke afholde dig fra at udvide din horisont ud over, hvad din strategi fordrer. Når du ser på forskellige teknikker og teorier, vil det være til nytte for din trading, fordi det giver dig en bedre fornemmelse for markedet ved at bygge en tættere forbindelse til markedsbevægelserne. Selv om det er svært at måle disse faktorer direkte, vil du aldrig finde en succesrig trader uden en bred forståelse af markedet, der går langt ud over, hvad hans strategi kræver.

Ulemper ved teknisk analyse
Giv din vurdering