Tre regler for en god money management strategi

Mere end noget andet afhænger din succes som trader af din money management strategi. Selv den bedste trading strategi kan ikke redde dig fra af og til at opleve en længere tabsrække. Om du overlever disse tabsrækker, og hvor godt du overlever dem, kommer an på din money management. Eftersom mange tradere aldrig har hørt om money management og ikke ved, hvordan de skal lave et godt money management system, giver vi dig i denne artikel tre letanvendelige regler for at lykkes med din money management.

1. Investér aldrig mere end 50 procent af din samlede kapital

Efter perioder med tabsrækker har du brug for en stødpude at falde tilbage på. Hvis du begrænser din investerede kapital til at udgøre maksimalt 50 procent af din samlede kapital, vil du have nok penge til at finansiere dit comeback.

Prøv at trade nu, eller læs videre på artiklen under tabellen…

De 5 bedste binære brokere

Broker 
Demo
Signaler
Læs mere
 
5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
24option-logo_36x2005 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
iqoptions_logo_200x365 stjerner
Ja
Nej
AnmeldelseÅbn gratis konto
4,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
Porter-Finance-logo-200x364,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto

2. Investér aldrig mere end 15% af din samlede kapital i ét marked

Selv om du spreder dine investeringer ud over mange forskellige aktiver, vil udkommet af dine investeringer afhænge af de samme faktorer, hvis alle aktiverne er på det samme marked. Du vil derfor kunne miste en masse penge, hvis bare en enkelt faktor går dig imod.

Lad os f.eks. forestille os, at Mercedes Benz fremlægger deres årsregnskab i dag. I forventning om pæne tal har aktien udviklet en bullish trend. Denne trend vil sandsynligvis også påvirke alle andre tyske bilfabrikanter. Eftersom Audi og BMW er på det samme marked som Mercedes, konkluderer traderne, at hvis Mercedes klarer sig godt, så vil de andre virksomheder også snart fremlægge gode årsregnskaber. Derfor vil BMW- og Audi-aktierne også udvikle bullish trends.

Selv om Audi og BMW er uafhængige virksomheder, er de på samme marked som Mercedes. Derfor vil den fremtidige prisudvikling for disse aktier stort set afhænge af det årsregnskab, som Mercedes fremlægger i dag. Hvis årsregnskabet ikke tilfredsstiller markedets høje forventninger, vil både Audis og BMWs aktier lide under dette i samme omfang som Mercedes-aktien.

Hvis du købte en High option på Mercedes,  skal du derfor passe på med også at investere i BMW og Audi. Deres skæbner er indbyrdes afhængige. Hvis du investerer for stor en andel af din kapital på et enkelt marked, forøger du på dramatisk vis din risiko for at miste en stor del af dine penge som følge af én uheldig udvikling.

3. Investér aldrig mere end 5 procent af din samlede kapital i én handel

Trading med binære optioner er et talspil. Du vil vinde en vis andel af dine handler og tabe en vis andel. Ud fra denne logik er det uundgåeligt at tabe handler. Det vil være lige så uundgåeligt at tabe mange handler i træk på et eller andet tidspunkt. Derfor skal du sikre dig, at du ikke mister alle dine penge, før du atter begynder at tjene dem.

Hvis du investerer for mange penge i en enkelt handel, vil det være umuligt at overleve en tabsrække. Afhængigt af din strategi vil du kunne tabe så meget som 10, 20 eller 30 handler i træk eller kun afløst af enkelte vundne handler ind imellem. For at overleve så uheldig en periode skal du investere en lille, fast procentdel af din samlede kapital pr. handel. På den måde vil du automatisk reducere din investering efter tabte handler og forøge den efter vundne handler. Risikoen vil stadig være den samme.

En sådan strategi vil selvfølgelig begrænse dit gevinstpotentiale, men du bør dog aldrig glemme, at du for at få succes som binær trader gennem en længere periode er nødt til at have en systematisk tilgang til din trading, der rækker ud over de sædvanlige “bliv rig med det samme”-løfter, som nogle annoncører kommer med.

Tre regler for en god money management strategi
Giv din vurdering