Trading dagbog

Det at holde en trading dagbog er den vigtigste faktor for din succes som binær trader, uanset din trading strategi, hvilke aktiver du handler, og hvilken tidsramme du anvender.

En trading dagbog er det mest effektive værktøj til at arbejde med dig selv og blive en bedre trader. Uden en trading dagbog vil du ende med at miste penge.

Hvorfor har jeg brug for en trading dagbog?

Desværre er der mange tradere, der viger tilbage fra at holde en trading dagbog. De synes, det kræver for stor en ekstraindsats. Der er også mange tradere, der har en vældig teknisk tankegang og slet ikke bryder sig om at skrive. Det ændrer dog ikke på, at det er en absolut nødvendighed for enhver trader at holde en trading dagbog.

Succes eller fiasko inden for binære optioner afgøres ikke af en enkelt handel eller endda ti eller tyve handler. Succes eller fiasko er en langsigtet beslutning. De fleste fejlslagne tradere mislykkes ikke på grund af store fejltagelser. Store fejltagelser er nemme at rette. Næsten ingen seriøse tradere begår så mange af dem, at de kan ruinere ham.

De fleste fejlslagne tradere fejler på grund af de små fejltagelser, de aldrig helt kunne slippe af med: Følelsesbetonet trading, fordi de har en strategi, der er for kompliceret, fordi de giver deres personlige dømmekraft for meget råderum i deres strategi osv. Disse små fejltagelser er klæbrige. Ikke blot er de svære at lægge mærke til, de kan også slæbe sig med gennem mange års trading-beslutninger.

Formålet med en trading dagbog er at hjælpe dig med at bemærke og eliminere disse små fejl på en systematisk måde. Uden en trading-dagbog vil du altid tage ét skridt frem og ét tilbage.

Hvordan holder jeg en trading dagbog?

Det er let at holde en trading dagbog. Med kun et eller to minutters indsats efter en handel kan du rette alle dine fejl og få langt mere succes som trader.

Umiddelbart efter du laver en investering, tager du et skærmbillede af prischartet. Skriv ned, hvad du så på markedet, hvad din forudsigelse var, og hvorfor du troede, det ville være en god investeringsmulighed. Læg også mærke til, hvordan du havde det, da du gennemførte handlen. Forhastede du dig ind i investeringen, fordi du ikke havde gennemført nogen handler hele dagen? Var du vred eller glad på grund af noget, der var sket i dit privatliv?

Det vigtigste ved din trading dagbog er at bemærke de små ting. Hvis du følte dig usikker, så skriv hvorfor. Genererede alle indikatorerne et klart trading-signal? Var der nogen forvirrende candlesticks? Havde du en god fornemmelse vedrørende trenden?

Efter et stykke tid kan du vende tilbage til din dagbog og undersøge alle dine tabte handler. Har de noget til fælles? Var der en speciel del af din strategi, der fik dig til at tabe flest handler? Kan du eliminere den del? Hvis du har en klar definition af, hvilke faktorer der gjorde, at du vandt handler, og hvilke der gør, at du taber dem, vil det udpege svagheder i din trading-strategi, som du aldrig ville have fundet ved bare at trade med strømmen i et stykke tid.

Gjorde det, at du var vred over noget, at du tabte flere handler, end når du var glad? Så hold op med at trade, når du er vred. Traf du aldrig klare beslutninger, fordi din trading-strategi er for kompliceret? Så gør den simplere. Klarede du dig godt med valutaer men tabte penge på aktier? Så nøjes med at investere i valutaer fra nu af.

Det er den uvurderlige fordel ved en trading dagbog: Den vil vise dig, hvilke handlinger der fører til hvilket udfald. Over tid kan du bibeholde de handlinger, der giver dig succes og eliminere dem, der får dig til at miste penge.

Formen, du vælger for din trading dagbog er ligegyldig. Vælg hvad du vil. Du kan holde en trading dagbog på din computer i et Word-dokument, du kan skrive et Google-dokument, eller du kan gøre det på den gammeldags måde med pen og papir. Sørg blot for, at du har både billeder og en skrevet beretning om, hvorfor du lavede en handel, og hvordan du havde det på det tidspunkt.

Trading dagbog
Giv din vurdering