Teknisk vs. fundamental analyse

Som ny binær trader står du over for et tilsyneladende svært valg: Du kan enten basere din trading på fundamental analyse eller på teknisk analyse.

Det virker måske lettere og mere naturligt for nybegyndere at foretrække fundamental analyse, men du vil aldrig kunne få succes inden for binære optioner med dette valg. Denne artikel vil forklare dig forskellene mellem teknisk og fundamental analyse og hvorfor du skal vælge teknisk analyse, hvis du gerne vil have succes som trader af binære optioner.

Forskellen mellem teknisk og fundamental analyse

Hvor teknisk analyse studerer bevægelser på markedet for at forudsige fremtidige prisbevægelser, koncentrerer fundamental analyse sig om, hvordan de økonomiske kræfter, der driver udbud og efterspørgsel, påvirker prisen.

Fundamental analyse forsøger at undersøge alle faktorer, der påvirker et aktiv for at bestemme aktivets indre værdi. Den indre værdi er aktivets sande værdi. Ifølge fundamental teori er et aktiv overvurderet, hvis dets aktuelle pris er højere end dets indre værdi. Hvis et aktivs aktuelle pris er under dets indre værdi, bør du købe det.

Kort sagt studerer fundamental-analytikere årsagen til markedsbevægelserne, og tekniske analytikere studerer deres effekt. Teknikeren er ligeglad med årsagen, for ham er effekten alt, hvad han har brug for at vide, årsagen er uvæsentlig.

De fleste tradere klassificerer sig selv som enten tekniske eller fundamentale analytikere, men i virkeligheden er linjen mellem de to ikke helt skarp. De fleste tradere har et praktisk kendskab til begge teknikker. Det meste af tiden lader tekniske og fundamentale analyser imidlertid til at være i konflikt med hinanden. Særligt i forbindelse med en ændring af trend-retningen kan fundamental analyse ikke forklare årsagen til markedets bevægelse. Mange bull- og bear-markeder er startet med en ganske lille eller ingen ændring i fundamentet. På det tidspunkt, hvor fundamentet begyndte at ændre sig, var den trend, der afspejlede disse ændringer allerede velfunderet.

Én mulig forklaring på forskellene mellem teknisk og fundamental analyse er, at markedspriserne er foran det kendte fundament. Med andre ord har det kendte fundament allerede påvirket prisen og er nu inkluderet i den. Derfor reagerer markedet på fundamentalt ukendte faktorer: Forventninger, forudsigelser og følelser om fremtiden. En forestående militær krise kan f.eks. beskadige fundamentet efter nogen tid, men markedet vil sandsynligvis foregribe disse effekter og begynde at reagere på krisen længe før, den kan påvirke fundamentet.

Tradere, der anvender teknisk analyse, har det derfor udemærket med at investere på basis af markedsbevægelser, der ser ud til at modsige den konventionelle visdom. De stiller ikke spørgsmålstegn ved markedet, og de mener, at markedet ved mere end de fundamentale analytikere. I deres perspektiv er alle fundamentale fakta allerede repræsenterede i prisen på et aktiv, hvilket gør teknisk analyse til den overlegene teknik af de to.

Hvilken teknik skal du bruge til binære optioner

De fleste nye tradere kender ikke forskellen på teknisk og fundamental analyse. Fordi de har hørt analytikere i fjernsynet tale om forholdet mellem fundamentale påvirkninger og et aktivs pris, giver de sig til at investere i stigende priser for virksomheder, der rapporterer store overskud. Det meste af tiden afspejler markedet ikke denne forbindelse, og derfor kommer disse tradere i store problemer. De mister penge og forstår ikke hvorfor. Det virker for dem, som om der ikke er nogen forbindelse mellem, hvad de ved og hvordan markedet opfører sig.

Som trader af binære optioner skal du investere i et miljø, der indebærer højt tempo. Fundamental analyse er for langsom til at generere gyldige forudsigelser for binære optioner. Hvor binære optioner opererer med udløbstider på mindre end nogle få dage, og nogle gange så lidt som 30 eller 60 sekunder, er forudsigelser lavet af fundamentale analytikere kun gyldige over årelange tidsperioder.

For at få succes som binær trader, er du nødt til at mestre teknisk analyse. Fundamental analyse er derimod komplet irrelevant for binære optioner.

Teknisk vs. fundamental analyse
Giv din vurdering