Sådan håndterer du sejrs- og tabsrækker

En af de mest udfordrende ting ved at blive trader er at finde den rette mentale indstilling til at få succes. Tabsrækker og selv sejrsrækker kan være meget stressende perioder i din trading, der tester din psykologiske evne til at blive en god trader.

For at kunne mestre sejrs- og tabsrækker med succes er du nødt til at lægge planer for dem på forhånd. Denne artikel gennemgår planlægningsfasen og hjælper dig med at afgøre, hvad du skal gøre efter en sejrs- eller tabsrække.

Faren ved sejrs- og tabsrækker

Forestil dig, at du lige har været igennem en tabsrække. På kort tid har du mistet 50% af din samlede kapital. Det betyder, at du vil skulle fordoble de penge, du har tilbage, bare for at komme tilbage til udgangspunktet.

Sådan en oplevelse gøre mange tradere mere forsigtige. De tilføjer yderligere elementer til deres strategier for at reducere procentdelen af tabte handler eller begynder at sætte spørgsmålstegn ved hele deres strategi. Eftersom de lige har mistet en masse penge, vil deres tiltagende forsigtighed imidlertid medføre, at det bliver endnu sværere for dem at genvinde det tabte.

Hvis du på den anden side lige har gennemgået en sejrsrække og fordoblet din kapital, hvad gør du så? Mange tradere justerer på deres money management, fordi de tænker, at eftersom de nu har en større stødpude, har de råd til at forøge deres risiko lidt.

Hvis de fordobler den procentdel, de investerer, vil de imidlertid få sig en overraskelse: Eftersom enhver sejrsrække uundgåeligt vil blive fulgt af en tabsrække før eller siden, vil den forøgede procentdel ikke blot få dem til at miste, hvad de lige har vundet, men endnu mere.

Nu, hvor de har en mindre stødpude, reducerer de atter den procentdel, de er villige til at investere, og har derfor svært ved at vinde det tabte tilbage.

Prøv at trade nu, eller læs videre på artiklen under tabellen…

De 5 bedste binære brokere

Broker 
Demo
Signaler
Læs mere
 
5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
24option-logo_36x2005 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
iqoptions_logo_200x365 stjerner
Ja
Nej
AnmeldelseÅbn gratis konto
4,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
Porter-Finance-logo-200x364,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto

Sådan håndterer du bedre sejrs- og tabsrækker

Som du kan se på de ovenstående eksempler, er det ikke så nemt, som det måske synes ved første blik, at håndtere sejrs- eller tabsrækker. Generelt laver tradere to kritiske fejl, når de håndterer tabs- og sejrsrækker:

1. De opgiver deres money management strategi

Mange tradere føler et behov for at justere deres money management strategi, fordi de havde en dårlig money management strategi til at begynde med. De investerede enten for meget og indser nu, at det vil ruinere dem, hvis de beholder denne strategi, eller de investerede for lidt og indser nu, at denne strategi ikke vil føre nogen steder hen.

Hvis du har en god money management strategi, bør du imidlertid holde dig til den, også selv om du går igennem den værste tabsrække eller den bedste sejrsrække nogensinde. Investér en fast procentdel af din samlede kapital, så vil du automatisk justere din investering pr. handel til at svare til din finansielle formåen.

2. De opgiver deres trading strategi

Nogle gange overbeviser en tabsrække en trader om, at hans strategi er forkert skruet sammen og har brug for justeringer. Det er imidlertid kun en afspejling af et langt større problem: Traderen havde åbenbart ikke særlig meget tiltro til sin strategi helt fra begyndelsen. Hvis traderen havde designet sin strategi omhyggeligt, ville han vide, at en tabsrække kun er midlertidig, og at hans strategi vil bringe ham tilbage til udgangspunktet.

Det samme gælder for tradere, der opgiver deres strategi efter en sejrsrække: Hvis de nøje havde planlagt deres strategi, hvorfor skulle de så opgive det redskab, der har fået dem dertil, hvor de er? Tradere, der begynder at udvide deres investeringsgrundlag eller fjerner elementer fra deres strategi, beviser blot, at de ikke havde planlagt deres strategi ordentligt.

Forberedelse er nøglen til succes

Begge disse fejl kan rettes ved en forståelse af, at sejrs- og tabsrækker er uundgåelige. De er hverken tegn på god eller dårlig trading, de er simpelthen bare en konsekvens af de matematiske odds.

Tag dig tiden til at forberede dig på disse begivenheder ved nøje at designe en trading strategi og en money management strategi, som du tror på og føler dig tryg ved. Hvis du vinder eller taber stort, vil det hjælpe dig til at bevare tilliden til strategien og holde dig til den.
Lige som på markedet er opture og nedture uundgåelige, men over tid bør din kapital have en opadgående trend. Den eneste måde at opnå det på er ved at planlægge dine strategier nøje og holde dig til dem.

Sådan håndterer du sejrs- og tabsrækker
Giv din vurdering