Sådan vælger du en strategi

Der findes masser af trading-strategier. Med alle de ofte meget forskellige typer trading strategier er det nemt at glemme, hvad valget af en strategi egentlig drejer sig om. Her er fire meget grundlæggende elementer, der gør alle strategier nemme at sammenligne og gør det muligt for dig at træffe en god, enkel beslutning om, hvilken strategi du skal bruge til din trading.

Det, der virkelig betyder noget, når du skal vælge din strategi

Ofte er forskellige trading-strategier komplicerede måder at sige det samme på. Her er de fire elementer, du bør anvende til at bedømme hver eneste trading strategi og afgøre, hvilken der er den rette for dig.

Gevinstfrekvens

Den første værdi, du kan bruge til at vælge en trading strategi, er gevinstfrekvensen. Gevinstfrekvensen indikerer, hvor stor en andel af dine handler, du vil vinde.

Afhængigt af din strategi, og endnu vigtigere, din binære optionstype, kan gevinstfrekvensen variere meget. Når du trader på en strategi med high/low optioner, bør din gevinstfrekvens være på mellem 60% og 70%. Med touch optioner kan din gevinstfrekvens på den anden side være meget lavere, ofte så lav som 30% til 40%.

Du kan tjene penge på begge type af strategier. Som trader skal du vælge den type strategi, der bedst passer til din personlighed. Har du brug for hele tiden at vinde handler? Så vil en strategi med en højere gevinstfrekvens måske være den rette til dig. Kan du godt udholde længere tabsrækker? Så vil en strategi med lavere gevinstfrekvens måske være bedre til dig, eftersom denne type strategi har andre fordele.

Afkast

Generelt vil en strategi med højere gevinstfrekvens give et lavere afkast pr. handel, og en strategi med en lavere gevinstfrekvens vil give et højere afkast pr. handel.

Det har også psykologiske konsekvenser. Når du trader på en strategi med et højt afkast, vil belønningerne være sjældne, men store. Ved strategier med et lavere afkast vil belønningerne være hyppige, men små. Nogle tradere kan ikke tåle tanken om sjældne belønninger, andre kan ikke bære tanken om små belønninger. Afhængigt af hvordan du forholder dig til dette spørgsmål, bør du vælge din strategi i overensstemmelse hermed.

Du kan evaluere en strategis forventede udbytte ved at gange strategiens gevinstfrekvens med dens afkast. For en strategi med en gevinstfrekvens på 65% (=0,65) og et gennemsnitligt afkast på 75% (samlet udbetaling = indledende investering på 100% + afkast på 75% = 175% = 1,75), har du et samlet forventet udbytte på 0,65 x 1,75 = 1,1375. Så længe en strategis forventede udbytte er større end 1, kan du regne med at tjene penge på den. Begå ikke den fejl blot at vælge den strategi, der har det højeste forventede udbytte. Hvis denne strategi stemmer dårligt overens med din personlighed, vil du ikke være i stand til at implementere den ordentligt, hvorfor du vil miste penge på strategien.

Vælg en strategi med et positivt forventet udbytte, der passer godt til din personlighed. Så burde du være i stand til at tjene penge ved at trade med binære optioner.

Trading frekvens

Bortset fra det forventede udbytte vil også strategiens trading frekvens afgøre, hvor rentabel en strategi kan være for dig. Det forventede udbytte er et mål for, hvor mange penge en strategi kan tjene til dig i løbet af et bestemt antal handler. Med forskellige typer strategier vil dette antal handler imidlertid være spredt ud over forskellige tidsrammer.

I løbet af en måned kan strategier med det samme forventede udbytte derfor generere meget forskellige resultater. En strategi, der genererer én trading-mulighed til dig pr. dag vil tjene færre penge til dig end en strategi, der genererer fem trading-muligheder, også selv om de lover det samme forventede udbytte.

Der findes flere indikationer, du kan benytte dig af til at evaluere en strategis trading frekvens. Som det vigtigste skal du se på tidsrammen og løbetiden, som en strategi fordrer, at du anvender. Jo kortere de er, jo flere handler vil du finde i løbet af en dag. Jo længere de er, jo færre handler vil du finde.

Letheden, hvormed signaler genereres

Når du har fundet en strategi, der passer til dine krav for så vidt angår personlighed og muligt udbytte, bør du evaluere, om du føler dig tryg ved den måde, strategien danner signaler på. Nogle strategier danner signaler ved hjælp af tekniske indikatorer, andre ved hjælp af candlesticks og atter andre ved hjælp af trend analyse. Afhængigt af hvilken af disse metoder du føler dig mest tryg ved, bør du vælge din strategi i overensstemmelse hermed.

Sådan vælger du en strategi
Giv din vurdering