Sådan vælger du en optionstype

Valget af en optionstype at trade med er en af de vigtigste beslutninger, en ny trader skal træffe. For at kunne træffe et godt valg er der nogle ting, du skal vide.

Reglerne for valg af en optionstype

Ved første øjekast kan det måske synes, som om det må være let at vælge en optionstype. Der er dog nogle få skjulte implikationer og effekter af valget, der gør, at en dårlig beslutning potentielt kan ruinere dig. I vores analyse vil vi sammenligne high/low optioner, boundary optioner og one touch optioner. Nogle brokere tilbyder også mere eksotiske binære optionstyper, men disse optionstyper er for sjældne til, at de fortjener en grundig analyse.

Her er hovedpunkterne, som du skal overveje, når du vælger en optionstype:

Den involverede risiko

Hvad angår risikoniveauet for en option, varierer optionstyperne meget.

High/low optioner er den mindst risikable type investering. Ved denne optionstype skal du kun forudsige, om markedet vil stige eller falde i løbet af et givet tidsrum. Selv om du intet ved om finansmarkederne, vil du ved tilfældige valg være garanteret at vinde 50% af dine handler.

Med en smule viden om finansmarkederne og teknisk analyse – viden, du kan få fra dette website – bør det ikke være alt for svært at øge denne gevinstfrekvens. Afhængigt af de afkast, din broker tilbyder dig, vil du have brug for en gevinstfrekvens på mellerm 60% og 65%. Det er ikke for meget at bede om. Hvis du virkelig sætter dig for at lære, kan du nemt opnå det. Med andre ord: Trading med high/low optioner involverer den laveste risiko af alle optionstyperne. For nogle tradergemytter er det perfekt, hvorimod det for andre tradere kan være farligt.

Trading med et sikkert aktiv afspejler sig i de muligheder, dette aktiv kan generere. Selv om det ikke er svært at få et udbytte med high/low optioner, vil profitten altid være mindre end det, du potentielt kan tjene på andre optionstyper, specielt boundary optioner og one touch optioner. Disse optionstyper involvere til gengæld en langt højere risiko.

Med one touch optioner eller boundary optioner vil du vinde færre handler end med high/low optioner, men du vil også få et højere afkast. For tradere med en bestemt personlighedstype er dette at foretrække. For dem vil trading med high/low optioner virke som en utroligt langsom proces med alt for lidt afkast. De har brug for noget mere spændende.

Hvis du har det sådan, er det vigtigt ikke at undertrykke disse følelser. Hvis du undertrykker dem og giver dig til at trade med high/low optioner, vil de før eller siden få dig til at begå fejl, der potentielt kan ruinere dig. Vælg den optionstype, der bedst passer til din personlighed, så vil det gå fint.

Psykologisk stressniveau

Tradere, der handler med high/low optioner, vil få ret det meste af tiden. Tradere, der handler med one touch optioner, vil tage fejl det meste af tiden. Tradere, der handler med boundary optioner, vil ligge et sted imellem de to. Dette forhold afstedkommer grundlæggende forskellige psykologiske stressniveauer.

Som trader af one touch optioner skal du affinde dig med en del tab, før du endelig får en stor gevinst. Positiv feedback er sjælden, og din strategi vil minde om en guldgravers tilgang: Du leder hele tiden efter den næste guldklump, der vil gøre dig rig, men du skal grave dig igennem en masse mudder, før du når så langt.

Hvor nogle tradere måske vil finde denne tilgang spændende eller oven i købet til tider eventyrlig, passer den ikke til alle. Før du vælger en optionstype, skal du spørge dig selv, om du kan klare stresset ved at skulle overleve en del tabte handler og at have brug for en stor gevinst, uden at du opgiver din strategi. Hvis ikke du kan det, er det bedre at holde sig til high/low optioner, du vil kunne vinde med større regelmæssighed.

Din strategi

Afhængigt af hvilken strategi du trader på, vil din strategi måske bestemme, hvilken optionstype du skal anvende. Selv om de fleste strategier tillader dig at anvende forskellige optionstyper, findes der strategier som f.eks. straddle-strategien, der skal trades med en bestemt optionstype. I tilfældet med straddle-strategien vil det være boundary optioner.

Hvis du er fast besluttet på at trade efter en bestemt strategi, skal du bruge den optionstype, strategien tilsiger. Hvis denne optionstype ikke stemmer godt overens med din risikovillighed, skal du vælge en anden strategi.

Sådan vælger du en optionstype
Giv din vurdering