Swing trading teknikker

swing trading teknikkerTrading på udsving (swings) er en trading strategi, der kan generere stort udbytte på kort tid. Her er en strategi, der vil hjælpe dig til at tjene penge på udsving. Læs mere om swing trading teknikker i vores artikel her.

Hvad er et udsving?

Et udsving er en del af en trend. Når markedet bevæger sig op eller ned, bevæger det sig sjældent i en ret linje. I stedet bevæger det sig i siksak-linjer. Markedet bevæger sig to skridt frem og dernæst ét skridt tilbage. Det er en trends typiske opførsel. Hvert skridt fremad eller bagud er et udsving. Markedet vil hele tiden danne nye højdepunkter og lavpunkter. Hver bevægelse fra højdepunkt til lavpunkt eller fra lavpunkt til højdepunkt er et udsving.

Enhver finansiel investor skal beslutte sig for, om han vil trade på trends i deres helhed eller få udbytte af hvert eneste udsving. Afhængigt af, om en trader har besluttet sig for at blive en swing trader eller en trend følger, bør han basere sin trading strategi på helt forskellige grundlag. Nogle indikatorer er perfekte for swing tradere, men nærmest ubrugeligt for trend følgere og vice versa.

Sådan bruges swing trading teknikker

Swing tradere er nødt til at anvende en speciel type teknisk indikator. Tekniske indikatorer kategoriseres generelt som enten leading eller lagging indikatorer. Lagging indikatorer, som f.eks. glidende gennemsnit, indikerer markedbevægelser, der allerede er sket.  For en swing trader er denne type indikators brugbarhed begrænset.

Som regel sætter swing tradere deres lid til leading indikatorer. Disse indikatorer indikerer markedsbevægelser, før de sker. En god swing trading teknik vil være stærkt afhængig af leading indikatorer. Hvis du som swing trader støder på en strategi, der er baseret på lagging indikatorer, vil du vide, at den ikke er noget for dig.

De fleste leading indikatorer er oscillatorer. De aggregerer markedsdata for at bestemme den igangværende bevægelses styrke ved at sætte markedsomsætningen i forhold til markedsretningen. En swing trader kunne f.eks. benytte sig af money flow index (MFI), on balance volume eller en lignende indikator til at bedømme en bevægelses styrke. Under en hvilken som helst bevægelse regnes en faldende omsætning som tegn på en aftagende bevægelse. Oscillatorer kan bruge denne indikation til at bedømme den igangværende bevægelses styrke.

Så længe den igangværende bevægelse stadig er stærk, bør en swing trader investere i retning af den igangværende bevægelse. Hvis bevægelsen er aftagende, bør han ikke længere investere i den og i stedet begynde at lede efter tegn på en vending. Så snart vendingen finder sted, bør en swing trader investere i den nye retning.

Under sidelæns bevægelse virker denne strategi godt og bør kunne generere et udbytte. Under en trend vil udsving i trend-retningen imidlertid være mere indbringende en udsving mod trend-retningen. Det er generelt muligt at få held med at trade i begge retninger, men nogle tradere vælger kun at investere i udsving i trend-retningen under en trend. Som for alt andet inden for trading findes der ikke nogen rigtig eller forkert strategi. Hvis du vælger kun at trade på udsving i trendens retning, har du brug for en metode til at finde den rigtige retning at investere i. Du kan f.eks. gøre det manuelt ved at overvåge markedet og visuelt bedømme, om det er inde i en trend eller ej.

Hvis du planlægger at trade et stort antal aktiver, kan det imidlertid være en tidskrævende opgave at skulle overvåge hvert eneste aktivs trend manuelt. I så fald, og hvis du programmerer dine egne signaler eller robot, har du brug for en måde at automatisere evalueringsprocessen på.

Lagging indikatorer kan hjælpe dig med det. Glidende gennemsnit er for eksempel perfekte til at bestemme den fremherskende markedsretning. Du kan f.eks. gøre det til en regel, at du kun trader på udsving i det glidende gennemsnits retning. Til disse swing trading teknikker skal du sørge for at validere, om markedet er inde i en trend eller ej ved at anvende de tre glidende gennemsnits krydsningsteknik eller en lignende måde at bedømme eksistensen af en igangværende trend på.

Swing trading teknikker
Giv din vurdering