Simple candlestick mønstre

Nu, hvor vi har behandlet hovedprincipperne for et candlestick chart, vil vi se på nogle af de mønstre, som candlesticks kan danne, nemlig simple candlestick mønstre.

Alle de mønstre, som vi vil analysere i denne artikel, består af kun en enkelt søjle. At kunne udlede oplysninger af en enkelt søjle er et af de kendetegn, man finder i en god trader, og disse simple candlestick mønstre vil hjælpe dig med at kunne gøre netop det.

Eksempler på simple candlestick mønstre

Big Candle

Simple candlestick mønstre

Big Candle er meget nemt at få øje på. Det har en relativt stor krop i forhold til de omkringliggende candlesticks, hvilket signalerer en stor prisbevægelse. Lukke- og åbningsprisen ligger tæt på maksimum og minimum for tidsperioden. Big Candle virker i begge retninger og er tegn på en prisbevægelse i samme retning som candlesticken. Man kan trade meget effektivt på big candles, når de optræder i samme retning som den igangværende hovedtrend.

Dragonfly Doji

DragonflyOverordnet set er en Doji en candlestick, hvor åbnings– og lukkepris er næsten nøjagtigt ens, som det fremgår af den næsten ikke-eksisterende krop. Vægen er derimod væsentligt længere end kroppen, hvilket viser, at priserne først har bevæget sig væk fra åbningsprisen for derefter at vende tilbage til den.

I en Dragonfly Doji opstår dette fænomen i toppen af prisintervallet for én candlestick. En dygtig trader forstår, at det betyder, at priserne i candlestickens tidsperiode førdt begyndte at falde og derefter steg igen. Han kan derfor konkludere, at priserne nu er på vej op og sandsynligvis fortsætter denne bevægelse i den næste candlestick.

Når en Dragonfly Doji optræder i en opadgående bevægelse, betyder det, at prisen har gennemgået en kort korrektionsperiode. Måske solgte nogle få tradere dere aktier og indkasserede deres profit. Selve årsagen er ikke vigtig. Det vigtigste er, at de fleste, der var villige til at sælge til denne pris, tydeligvis har solgt aktierne nu, hvorfor priserne stiger hen mod afslutningen. Det betyder, at efterspørgslen atter overstiger udbuddet, og priserne kan fortsætte deres stigning. Som trader kan du anvende dette signal til at investere i fortsatte prisstigninger.

Når en Dragonfly Doji viser sig i en nedadgående bevægelse, kan det indikere starten på en vending. En vending betyder, at bevægelsen ændrer retning. Den samme logik som for optrenden gælder også her: De fleste, der var villige til at sælge, har solgt deres aktier, og efterspørgslen begynder at overstige udbuddet, hvilket vil medføre stigende priser. En Dragonfly Doji er særligt gyldig som vendingssignal, når det optræder nær trend linjer eller understøttes af andre indikationer på, at prisen ændrer retning.

Gravestone Doji

Simple candlestick mønstreEn Gravestone Doji er det stik modsatte af en Dragonfly Doji. Den signalerer en nedadgående trend, og når den forekommer ved toppen af prisbevægelsen, indikerer den begyndelsen på en vending.

Hammer

Simple candlestick mønstreHammeren består af en hvid krop nær toppen af candlesticken og en længere væge nederst. I en nedadgående trend indikerer den bullish tendenser og kan signalere en vending.

Omvendt hammer (Inverted Hammer)

Inverted hammerSom navnet siger er dette spejlbilledet af en hammer: En sort eller hvid krop nær bunden af en candlestick med en længere væge øverst. Den indikerer begyndende bearish tendenser i en optrend og kan være første tegn på en vending. Hvis kroppen er særligt lille, anses den omvendte hammer for en shooting star (et stjerneskud) og bliver da et endnu kraftigere signal om en vending.

Omvendt sort hammer (Inverted Black Hammer)

Simple candlestick mønstreDen omvendte sorte hammer, et hammermønster i en nedadgående retning, regnes for et vendingssignal i bunden af markedet. Det betyder, at hvis den optræder efter en nedtrend, kan den indikere begyndelsen på en optrend.

Long Lower Shadow

Simple candlestick mønstreDette mønster ligner meget hammeren. Hovedforskellen er dens længere nedre væge, der indikerer en meget kraftig vending. Specielt i nærheden af et støtteniveau er dette mønster et godt signal om begyndelsen på en opadgående bevægelse.

Long Upper Shadow

Simple candlestick mønstreLong Upper Shadow mønsteret, der er det modsatte af en Long Lower shadow, svarer til en omvendt hammer og indikerer en meget kraftig bearish vending.

Marubozu

Simple candlestick mønstreEn Marubozu er en hel candlestick uden væge i hverken top eller bund. Den indikerer en kraftig prisbevægelse, der sandsynligvis vil fortsætte. Marubozu virker i begge retninger og anses for et fortsættelsesmønster.

Long Legged Doji

Long legged dojiLong Legged Doji er en Doji med særligt lange væger i begge retninger. Dette mønster opstår, når stærke markedskræfter kæmper om at trække prisen i hver deres retning, men de fortsat bliver holdt i balance. Så snart markedet bryder ud af denne balance, kan dette signalere begyndelsen på en længere bevægelse, som du kan investere i.

Hermed slutter den første del af vores candlestick-analyse. Når du har lært disse simple candlestick mønstre at kende og ved, hvordan du skal fortolke dem inden for en trend, kan du bruge hver enkelt candlestick til bedre at forstå den retning, hvori markedet bevæger sig. Din trading vil få stor nytte af denne viden. Du vil kunne træffe bedre beslutninger og få mere succes som trader.

Lige som det er tilfældet for ethvert nyt trading-element, tager det også tid at mestre evnen til at genkende candlesticks og drage de rette konklusioner af dem. En demo-konto til trading med binære optioner kan hjælpe dig med at komme igennem denne læretid uden at miste rigtige penge.

Er du klar til de komplekse mønstre? Så læs om komplekse candlestick mønstre her.

Simple candlestick mønstre
5 (100%) 1 Stemme