Sammenligning af candlestick mønstre

I tidligere artikler kiggede vi på simple og komplekse candlestick mønstre. Opmærksomme læsere vil have bemærket, at nogle af disse mønstre ligner hinanden meget, og at nogle er en videreførelse af et andet mønster. Til at begynde med kan dette virke forvirrende for tradere. Se med her i vores sammenligning af candlestick mønstre:

For at hjælpe dig med at forstå, hvorfor disse mønstre, der ligner hinanden, eksisterer, og hvordan de skal fortolkes, vil vi se nærmere på 3 af dem:

  • Big Candle-mønsteret
  • Harami-mønsteret
  • 3 Method Formation

Vi vil analysere psykologien bag dem og hjælpe dig til at forstå, hvordan du kan handle på disse mønstre, som umiddelbart ligner hinanden.

Sammenligning af candlestick mønstre til bedre trading:

Fra Big Candle til Harami og 3 Method Formation

Lad os først minde hinanden om, hvad det er vi forsøger at gøre med tekniske analysemetoder som candlesticks: Vi prøver ikke at finde frem til noget fundamentalt udsagn om det underliggende aktiv. Vi siger ikke: “Prisen på denne aktie bør stige, fordi virksomheden klarer sig godt”. Og vi hævder ikke: “Denne valuta vil stige på grund af det, dens centralbank lige har gjort.”

I stedet er vi sikre på, at alle disse oplysninger allerede har påvirket prisen og derfor er inkluderede i den. Med andre ord: Hvis vi kan finde ud af, at prisen stiger eller falder, behøver vi ikke at vide hvorfor, for at kunne lave en god investering. Denne logik gælder også for candlestick mønstre.

Sammenligning af candlestick mønstreLad os starte med Big Candle. Selv om alle tre mønstre, vi analyserer i denne artikel, virker i begge retninger, vil vi fokusere på de mønstre, der starter med en bullish Big Candle. Du kan anvende den samme logik på deres modparter. Læs mere om mønstrene i vores sammenligning af candlestick mønstre:

Big Candle har en relativt stor krop sammenlignet med dets nabo-candlesticks, hvilket indikerer en stor prisbevægelse. Åbnings- og lukkeprisen ligger tæt på maksimum og minimum for tidsperioden. Det betyder, at tradere købte dette aktiv i løbet af hele tidsperioden og blev ved med at købe indtil dens afslutning. Derfor er det indlysende, at der fortsat er opadgående momentum, der bør fortsætte ind i den næste candlestick og sikre yderligere prisstigninger.

Dette er en forudsigelse, du kan investere i.

Bearish HaramiHele den forudsigelse, som det bullish Big Candle indikerer, kan pludselig blive værdiløs, når en lille, sort candlestick optræder indeholdt i Big Candle. Nu bliver det til et bearish Harami-mønster og indikerer det stik modsatte: Faldende priser.

Naturligvis ligger der en vis logik bag dette. Big Candles forudsigelse om stigende priser gik ikke i opfyldelse. Derfor er det opadgående momentum tydeligvis opbrugt, og bearish tendenser har overtaget. Dette komplette skift får imidlertid nogle tradere til at miste tilliden til Big Candles generelt, fordi de antager, at noget, der kan miste hele sin værdi så hurtigt, ikke er til at stole på.

Sammenligning af candlestick mønstreDesværre ender forvirringen ikke her. Hvis der ikke kun er indeholdt én candlestick i Big Candle, men to eller flere, og hele mønsteret afsluttes med endnu et big candle, bliver mønsteret til en 3 method formation, der indikerer stigende priser. Endnu et fuldstændigt skift for forudsigelsen.

Også i dette tilfælde er logikken nem at forstå. Efter at Big Candle havde fået priserne til at stige væsentligt, havde alle villige købere allerede købt parter i aktivet, hvorfor prisen måtte igennem en kort konsolideringsperiode. Nu har dette tydeligvis skabt ny efterspørgsel, og priserne kan atter stige.

Hvilket mønster skal du handle på?

Som trader skal du forstå, at et signal bliver mere gyldigt, jo flere candlesticks det indeholder. Lige som du kan bedømme en persons karakter bedre, jo mere du ved om ham/hende, kan du lave bedre forudsigelser om prisen på et aktiv, jo flere candlesticks, der er involveret.

Der er dog stadig gode grunde til, at simple candlestick mønstre kan være vigtige for din trading. Husk, at valget af, hvilke signaler, du vil anvende til din trading, bør afhænge af din personlighed.

Trading på Big Candles er forbundet med større risiko end trading på 3 Method Formations, og du er nødt til at acceptere en højere andel tabte handler. Til gengæld vi du finde langt flere trading muligheder. Hvis du trader godt, kan du følgelig tjene et større afkast på kortere tid, end du kan med 3 Method Formation.

Som konklusion på vores artikel om sammenligning af candlestick mønstre, skal du altid huske, at komplekse candlestick mønstre er bedre egnede til risikoaverse tradere, og simple candlestick mønstre egner sig bedre til risikovillige tradere.

Sammenligning af candlestick mønstre
Giv din vurdering