Komplekse candlestick mønstre

Vi har allerede behandlet simple candlestick mønstre i en separat artikel. Disse mønstre muliggør i forvejen kvalitetsforudsigelser af fremtidige markedsbevægelser, men det er når du kombinerer de simple mønstre med mere komplekse candlestick mønstre, candlestick-strategier for alvor kan blive effektive.

Lad os kaste et blik på nogle af de mest almindelige komplekse candlestick mønstre. Du skal dog være opmærksom på, at dette langt fra er nogen udtømmende oversigt over candlestick mønstre. Nogle mønstre indeholder så mange som 30 eller 50 candlesticks, men dem gemmer vi til en anden artikel.

Lad os indtil videre starte med de komplekse candlestick mønstre, som du oftest vil støde på i din daglige trading.

Komplekse candlestick mønstre

Bearish Harami

Bearish HaramiBearish Harami består af et hvidt Big Candle og en mindre, sort candlestick indeholdt i Big Candle. I en optrend anses Bearish Harami for at være et bearish mønster. Den anden candlestick kan også være en Doji.

Bullish Harami

Bullish HaramiDet stik modsatte af en Bearish Harami regnes for et bullish mønster.

 

Bearish 3-Method Formation

Bearish 3-Method FormationEt sort Big Candle efterfulgt af et antal mindre candlesticks indenfor grænserne af Big Candle og endnu et sort Big Candle, der bryder ud af det første. Det regnes for et bearish fortsættelsesmønster i en nedadgående trend.

Bullish 3-Method Formation

Bullish 3-Method FormationDet modsatte af Bearish 3-Method Formation anses for et bullish fortsættelsesmønster i en optrend.

Dark Cloud Cover

Komplekse candlestick mønstreDark Cloud Cover består af et hvidt Big Candle efterfulgt af en sort candlestick, der åbner over Big Candles maksimum, men lukker et godt stykke inden for dets krop. Efter en opadgående bevægelse regnes det for et vendingsmønster.

Engulfing Bearish Line

Komplekse candlestick mønstreEngulfing Bearish Line består af en lille, hvid candlestick indeholdt i en sort Big Candle. Nær bevægelsens top er det et yderst vigtigt vendingssignal.

Engulfing Bullish Line

Engulfing Bullish LineDet stik modsatte af Engulfing Bearish Line regnes for et stærkt signal om vending nær en bevægelses bund.

Evening Star

Evening starEvening star er ét hvidt big candle efterfulgt af en mindre candlestick op eller ned og et sort Big Candle, der lukker et godt stykke inden for det hvide Big Candles handelsinterval. Evening start anses for et vendingssignal, der indleder en bearish bevægelse.

Morning star

Morning starDet stik modsatte af Evening Star – Morning Star – indikerer et vendingsmønster til en bullish bevægelse efter en bearish bevægelse.

Falling Window

Falling WindowFalling window består af en candlestick, der åbner væsentligt under minimum for den forudgående candlestick. Det gap, der optræder, kan trades med en gap strategi. Som navnet gap strategi indikerer, har ethvert gap i markedet har en tendens til at lukkes. En trader kan anvende denne viden og investere i lukningen af det gap. Udover lukningen af gap har Falling Window ingen implikationer for markedsretningen på længere sigt.

Three Black Crows

3 black crowsTre sorte Big Candles med konsekutivt lavere lukkepriser indikerer en bearish vending, når de optræder nær en bevægelses top.

Three White Soldiers

Three White SoldiersTre hvide Big Candles med konsekutivt højere lukkepriser indikerer en bullish vending, når de optræder nær en bevægelses bund.

Piercing Line

Piercing LinePiercing Line er en sort candlestick efterfulgt af en hvid candlestick, der åbner lavere men lukker inden for den sorte candlestick. Nær bunden af en nedadgående bevægelse regnes det for et tegn på vending til en bullish bevægelse.

Alle disse signaler kan hjælpe dig med at forudsige fremtidige markedsbevægelser. I sig selv er de dog lang mindre betydningsfulde, end når du kombinerer dem med en solid trend-analyse. For eksempel er mange af disse mønstre vendingssignaler, der er særligt signifikante, når de optræder i toppen eller bunden af en bevægelse.

Den eneste måde at identificere bunde og toppe på er trend-analyse. Med trend-analyse kan du få overblikket og finde de mest udbytterige trading-muligheder. Derfor vil vi afsætte en anden artikel til at se nærmere på, hvad en trend er, hvordan du kan kombinere den med candlestick-mønstre, og hvordan du kan anvende begge til at skabe en indbringende trading-strategi. Læs artiklen om trend-analyse her.

Komplekse candlestick mønstre
5 (100%) 1 Stemme