Daytrading tankegang

daytrading tankegangEn daytrader er en finansiel investor, der kun investerer i meget korte tidsrammer. Ved dagens afslutning beholder en daytrader ikke sine poster til næste dag. Den længste tidsramme, han investerer i, kan følgelig være få timer eller endda kun minutter. Lær om daytrading tankegang her.

Som binær trader er du også en daytrader. Binære optioner indebærer meget korte løbetider på timer, minutter eller til dagsafslutningen. Uanset hvilken løbetid du foretrækker, vil alle dine investeringer afsluttes enten ved dagsafslutningen eller før.

Det at være daytrader indebærer nogle unikke udfordringer og fordrer en unik tankegang. Sammenlignet med langsigtede investorer har daytradere et meget snævert fokus, og de er ligeglade med den virksomhed, den råvare eller de valutaer, de trader med. De fokuserer udelukkende på markedet. Denne artikel blotlægger daytradernes unikke udfordringer og tankegang.

…læs videre i artiklen Daytrading tankegang under tabellen.

De 5 bedste binære brokere

Broker 
Demo
Signaler
Læs mere
 
5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
24option-logo_36x2005 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
iqoptions_logo_200x365 stjerner
Ja
Nej
AnmeldelseÅbn gratis konto
4,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto
Porter-Finance-logo-200x364,5 stjerner
Ja
Ja
AnmeldelseÅbn gratis konto

Daytradere er ligeglade med det aktiv, de trader med

Som daytrader er den eneste årsag til, at du investerer i et aktiv, at du tror, du kan forudsige dets fremtidige prisbevægelser på baggrund af logisk, saglig teknisk analyse. Du investerer ikke baseret på fornemmelser, du er ligeglad med virksomhedens produkter, og du er ikke interesseret i fundamentale data.

De eneste kriterier for din investeringsbeslutning er, hvad markedet har gjort og vil gøre. Du prøver at finde ud af, om markedet vil stige eller falde og investerer på basis heraf. Mange tradere har svært ved fuldstændig at tilpasse sig til en så, i deres øjne, koldblodig investeringstilgang. De er ude af stand til at adskille prisen på et aktiv fra den underliggende virksomhed, valuta eller råvare.

Mange daytradere bliver desuden ved med at investere i den samme gruppe aktiver, som de føler sig mest trygge ved. Selv om der ikke er noget grundlæggende i vejen med denne tilgang, vil mange daytradere efterhånden knytte sig til det aktiv, de trader med. Det får dem til også at træffe følelsesbaserede beslutninger. Hvis de for eksempel tidligere har haft succes med lange investeringer i et aktiv, vil de have en tendens til at lede efter tegn, der berettiger endnu en lang investering i dag. Denne tilknytning får dem til at miste fokus og træffe dårlige trading-beslutninger.

Hvordan bruges daytrading tankegang når du handler?

For daytradere er det kun vigtigt, hvad et aktiv vil gøre i den nærmeste fremtid. Nogle gange kan dette lede dig til kontraintuitive trading-beslutninger. Hvis et aktiv f.eks. er inde i en solid og hurtig optrend, vil en traders naturlige instinkter tilsige, at han laver en lang investering.

Eftersom binære optioner har meget korte løbetider, vil selv et aktiv, hvis overordnede trend er på himmelflugt, imidlertid gennemgå markedsfaser, hvor du bør investere kort. En lille korrektion kan være nok til, at det er nødvendigt at investere kort, hvis du vil vinde din binære option.

Dette snævre fokus vil selvfølgelig få binære tradere til at gå imod den konventionelle visdom og størstedelen af de andre tradere. Selv om dette er en nødvendighed, der dikteres af trading-tilgangen, gør det nogle tradere utrygge. Deres utryghed fører til fejl, og disse fejl koster dem penge. For at undgå at miste penge skal du lære at ignorere alt det, du hører om markedet og det aktiv, du arbejder med i øjeblikket. Hvis teknisk analyse fortæller dig, at du skal investere kort, skal du investere kort, selv om hele verden er uenig med dig.

Daytradere skal arbejde hårdt hver dag

Som daytrader skal du vide nøjagtigt, hvad der foregår på markedet. Det betyder, at du skal forberede dig på hver eneste trading-dag, du skal overvåge markedet nøje i løbet af trading-dagen, og du skal bruge noget tid på at se, hvad der virkede, og hvad der ikke virkede, når trading-dagen er ovre.

Med andre ord: Day-trading er et fuldtidsarbejde. Fordi du arbejder med så korte tidsrammer, vil hele markedssituationen ændre sig i løbet af få timer. Hvor langsigtede investorer kan finde trends, der eksisterer i månedsvis eller årevis, vil du skulle finde en ny trend, hver eneste gang du investerer. Den højere indtjening vil selvfølgelig mere end berettige den ekstra indsats, som daytrading fordrer, men du må ikke forvente, at daytrading gør dig rig med et minimum af arbejde.

Daytraders tager fejl hele tiden

Teknisk analyse er ikke nogen eksakt videnskab. Derfor arbejder daytradere hele tiden med sandsynligheder. Det betyder, at de vil tage fejl i en given andel af deres handler. Markedet holder aldrig op med at levere overraskelser og tilfældige begivenheder, der gør daytraderens forudsigelser ugyldige og får dem til at tabe deres handler. Særligt binære optioner med et højt afkast som f.eks. touch optioner nogle gange kræver strategier med en lav gevinstfrekvens.

At lave forkerte forudsigelser for en mellemhøj til høj andel af alle handler indebærer en udfordring for en traders mentale styrke. Ikke alle egner sig til dette, så du skal sørge for at være tykhudet, når nu vælger at følge strategien omkring daytrading tankegang.

Daytrading tankegang
Giv din vurdering