Binære optioner: Investering eller hasard?

Binære optioner Investering eller hasardDer er mange, som afviser binære optioner som hasard. De hævder, at det blot at vælge en retning på markedet svarer til at sætte penge på rød eller sort i roulette. Er denne påstand sand? Det finder du ud af, hvis du læser denne artikel, Binære optioner Investering eller hasard.

Er binære optioner investering eller hasard?

For at afgøre er binære optioner investering eller hasard, må vi først definere de to udtryk.

Ordbogen giver flere definitioner af hasard. Den, der ligger nærmest på det, folk taler om, når de kalder binære optioner for hasard, er nok: ”At vædde eller risikere penge eller andre værdigenstande på udfaldet af noget, der involverer tilfældighed.”

Ifølge denne definition skal enhver handling opfylde to kriterier for at tælle som hasard:

  1. Handlingen skal involvere penge eller noget andet af værdi.
  2. Udfaldet skal afgøres af tilfældigheder.

Opfylder binære optioner begge disse kriterier? Ja, selvfølgelig gør de det. Men er det noget negativt? Når alt kommer til alt, involverer enhver form for finansiel investering både penge og udfald, der til en vis grad  dikteres af tilfældigheder. Hele forudsætningen for teknisk analyse er at afgøre, hvilket udfald har størst sandsynlighed.

Der vil derfor altid være et element af tilfældighed. Ingen investering giver udbytte med sikkerhed. Enhver forudsigelse er i bedste fald sandsynlig, men aldrig helt sikker.

Så hvad er trading? Ifølge den samme ordbog er investering ”at købe, sælge eller udveksle varer med det formål at skabe et afkast.”

Kan binære optioner klassificeres som investering ifølge denne definition? Ja, det kan de også. Du forsøger da at opnå et afkast, ikke sandt? På den anden side forsøger alle dem, der spiller på rouletten også få et afkast.

Åbenbart er forskellen på investering og hasard flydende og ikke nemt definérbar. De fleste investeringer passer på begge definitioner. Forskellen er blot, hvilket element, der er det mest dominerende i det, du laver.

Spiller du hasard eller investerer du?

Sætter du din lid fuldstændigt til tilfældigheder? Investerer du tilfældigt og uden nogen klar strategi? I så fald spiller du hasard med binære optioner. Du er ikke anderledes end en roulettespiller, der sætter penge på rød eller sort.

Typiske tegn på en gambling tilgang til binære optioner er manglen på en klar strategi og enten ingen money management eller anvendelsen af et Martingale Money Management System. Over tid vil gambling altid føre til, at du mister penge.

Hvis du har en klar strategi, som du følger metodisk og konstant forbedrer på, og hvis du anvender et konventionelt money management system, vil du ikke kun være afhængig af tilfældigheder. Selvfølgelig involverer enhver investering i et finansielt marked et element af tilfældighed, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er pengespil.

For at forstå forskellen kan du tænke på et simpelt kast med en mønt. Hvis du har en mønt, der giver plat 50% af gangene og krone 50% af gangene, og du får et afkast på 100%, hvis du vinder, så spiller du hasard. Du håber på at vinde over oddsene baseret på dit held og ikke andet.

Hvis du havde en metode, der tillod dig at forudsige hvilken side, mønten vil lande 60 procent af gangene, eller fik et højere afkast end 100 procent, hvis du fik ret, ville du være sikker på at tjene penge over tid. I det tilfælde investerer du – du spiller ikke hasard: Du bruger et system med et bestemt indtjeningspotentiale til at tjene penge.

For binære optioner udgør en solid teknisk analyse forskellen på hasard og investering.

At affærdige binære optioner som hasard er en måde for tradere af andre aktiver at sætte sig selv op på piedestaler på. På finansielle markeder findes der ingen vished. Derfor kan man ikke klassificere dine handlinger som enten investering eller hasard på baggrund af, om du trader med binære optioner eller traditionelle aktiver.

Og husk: SKAT definerer handel med binære optioner på samme måde som handel med aktier. Binære optioner sættes altså ikke i kategori med velkendte hasardspil som casino eller Lotto.

Binære optioner: Investering eller hasard?
Giv din vurdering